test

TUFEGDŽIĆ unaprijeđen funkcijom ambasadora u Sloveniji, nakon nezakonitog zapošljavanja desetine radnika u POŠTI CG

I. Đoković

27/06/2024

09:42

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore dobilo je agremane za sedam novih ambasadora naše države, među kojima je i Dragan Tufegdžić, kadar Demokrata i bivši direktor Pošte Crne Gore, koji ukoliko predsjednik Crne Gore odobri, će postati novi ambasador u Sloveniji.

Agremani koji su juče stigli u MVP odnose se na Dragana Tufegdžića (Slovenija), Stanicu Anđić (Austrija), Branka Bulatovića (NR Kina), Zorana Miljanića (Sjeverna Makedonija), Čedomira Fuštića (Mađarska), Jovana Mirkovića (SAD) Branka Boškovića (Španija) i Đorđa Radulovića koji će biti novi ambasador Crne Gore pri OEBS-u.

No, u odnosu na ostale koji imaju neko diplomatsko iskustvo ime Dragana Tufegdžića koji ambasadorsku poziciju treba da dobije po partijskom ključu, se posebno ističe.

Tufegdžić je ranije bio funkcioner Demokrata, no prije godinu dana podnio je ostavku na sve funkcije u toj partiji, ali je po sopstvenom priznanju ostao njihov član.

Zanimljiv je tajming njegove ostavke, koja je došla nakon pisanja medija o zloupotrebama u Pošti Crne Gore, gdje je bio direktor. Nakon medijskih objava o masovnim zloupotrebama u tom preduzeću, Tufegdžić je iznenada podnio ostavku, no kako sada stvari, za svoj rad u Pošti i vjernosti Demokratama, biće nagrađan ambasadorskim mjestom u Ljubljani.

Kako je portal Standard već pisao, Inspekcija rada zvanično je utvrdila svojim inspekcijskim nadozorom brojne nepravilnosti u Pošti Crne Gore, koje su se ticale masovno nezakonitog zapošljavanja.

U periodu mandata Dragana Tufegdžića na mjestu direktora Pošta je nezakonito zaposlila oko 130 radnika, od čega više od sedam na rukovodećim mjestima, zbog čega shodno Zakonu će morati da raskinu sve potpisane ugovore o zaposlenju, a novozaposleni će biti u obavezi da vrate novac.

No, izgleda je sve ovo preporuka da se Tufegdžić, bez dana radnog iskustva kao i bez formalnog obrazovanja u diplomatiji, sa diplomom iz menadžmenta osporavanog Mega trend univerziteta. Tufegdžić je osim radnog iskustva u Pošti radio kao menadžer prodaje i nastavnik u školi, pa se postavlja pitanje šta je to u njegovoj dosadašnjoj karijeri što ga preporučuje za diplomatu.

Iako jeste dogovor parlamentarne većine da se dio ambasadorskih mjesta popuni po političkom ključu, kadrovi partija koji su svojim radom nanijeli štetu kompanijama u kojima su bili, poput Dragana Tufegdžiča u Pošti, svakako nijesu pozitivan signal da Vlada i MVP zaista žele oporavak diplomatske mreže.

Izvor (naslovna fotografija):

Dragan Tufegdžić

Ostavite komentar

Komentari (0)