Izvor: Dan

U četvrtak premijerski, šta će poslanici pitati Krivokapića

Premijer Zdravko Krivokapić u četvrtak će u Skupštini odgovarati na pitanja šefova klubova poslanika ili ovlašćenih lica.
U četvrtak premijerski, šta će poslanici pitati Krivokapića

Zdravko Krivokapić

Predsjednik kluba Socijaldemokrata Ivan Brajović pitao je premijera da li ima plan za prevazilaženje ove, kako je ocijenio, do sada nezabilježene političke situacije u kojoj se nalazi Crna Gora.

“Vlada na čijem ste čelu izgubila je povjerenje većine poslanika u Skupštini Crne Gore, a Skupština je izgubila kvorum za održavanje plenarne sjednice. Koje poteze planirate da povučete u cilju saniranja trenutnog stanja”, pitao je Brajović.

Predsjednik kluba Socijaldemokratske partije i albanske koalicije „Jednoglasno” Raško Konjević pitao je premijera Krivokapića za ocjenu rada Vlade u proteklih 200 dana.

“I da li smatrate da Vi imate nepodijeljenu podršku Skupštine za nastavak rada Vlade, u skladu sa ustavnim ovlašćenjima”, pitao je Konjević.

Poslanika Bošnjačke stranke Amera Smailovića interesuje šta Vlada namjerava da uradi u narednom periodu kako bi zaustavila porast broja nezaposlenih.

U ime kluba poslanika „Crno na bijelo”, poslanik Srđan Pavićević pitao je premijera kako on tumači, u kontekstu najnovijih političkih događanja, odnos srpskih zvaničnika prema Vladi, premijeru i zvaničnoj politici Crne Gore i njenim protagonistima.

“Da li će najnovija događanja imati i kakve reperkusije na zajednički život u regionu i kvalitet susjedskih odnosa između Srbije i Crne Gore? Da li će se stavovi zvaničnog Beograda odraziti na turizam, trgovinu, ekonomiju, saradnju u domenu kulture i slično”, pitao je Pavićević.

Poslanik Momo Koprivica je u ime kluba poslanika Demokrate-Demos pitao predsjednika Vlade o napadima na vjerske objekte.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Opasna retorika, opasne posljedice: U Crnoj Gori ponavlja se najgora istorija medijskog linča

Domi: Abazović vezama s Vučićem prokockao šansu, na privatnoj ceremoniji potpisao ‘temeljni’ ugovor sa SPC

Abazović u Luci Bar: Šverc cigareta je klinički mrtav; Milošević: Zaplijenjeno 5.000 paketa, tražićemo javno uništenje

Tjelohranitelj Marka Milačića razgovarao o ubistvu Mila Đukanovića