URA: Amandmani poslanice Zoronjić dobili podršku skupštinskog odbora

Amandmani poslanice Građanskog pokreta URA prof. Suade Zoronjić na Budžet za 2021. godinu kojima se traži izgradnja fiskulturne sale u OŠ 'Nedakusi' u Bijelom Polju i obezbjeđivanje sredstava za nastavak izgradnje Ski centra 'Cmiljača' kao i valorizacije 'Đalovića pećine' u tom gradu dobili su podršku Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine Crne Gore.
URA: Amandmani poslanice Zoronjić dobili podršku skupštinskog odbora

Zoronjić je kazala da se nada da će se Vlada odnijeti odgovorno i da će opredijeliti na kraju potrebna sredstva za ova dva projekta.

„U pitanju su izgradnja fiskulturne sale u OŠ „Nedakusi“ jer je nezamislivo da djeca u toj školi u 2021. godini nemaju fiskulturnu salu. To je jedina škola u Bijelom Polju koja nema taj vid infrastrukture“, kazala je ona.

Što se tiče započetih infrastrukturnih projekata u Bijelom Polju i obezbjeđivanje nedostajućih sredstava za njih, Zoronjić je ukazala da bi to bio dodatan podstrek za razvoj ne samo Bijelog Polja već i cijelog sjevera.

„Za nasatavak dinamike izgradnje Ski centra „Cmiljača“ Vlada je izdvojila 68 000 EUR, a amandmanom sam zatražila da taj iznos bude 1 950 000 EUR kako bi se projekat nastavio u punom kapacitetu. Valorizacija Đalovića pećine je takođe važan projekat koji znači razvoj i valorizaciju izuzetnog prirodnog bisera u turističke svrhe. Predlogom Budžeta predviđeno je 2 500 000 EUR a ja sam amndmanom zatražila još 2 000 000 EUR. Zadovoljstvo je što su kolege sa odbora prihvatile ove moje amandmane“, istakla je Zoronjić.

×

Preuzmite našu aplikaciju


0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Montenegro Airlines najavio letove za brojne evropske metropole: Nema najava o otvaranju granica

Državni dug na kraju septembra 3,66 milijardi eura

Medojević: Zakon o akcizama ide u korist šverca i nema podršku PzP, država mora snažno da udari na ilegalno tržište

Mjesečni horoskop za decembar

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Skupština: Prihvaćen predlog žirija za Trinaestojulsku nagradu, Valdanos vraćaju bivšim vlasnicima

Porfirije nije dobio pismo od Krivokapića u kojem su naglašeni sporni djelovi Temeljnog ugovora sa SPC

Šef kavačkog klana krije se u Južnoj Africi? Otkrio ga saradnik Crnogorac

Sjednica Vlade: Predloženo oslobađanje plaćanja poreza kod nasljeđivanja, poklona i nepokretnosti