Izvor: Gradski portal

Volkov: Bratić i Injac zloupotrijebile službeni položaj, imunitet više nije prepreka za postupanje nadležnih organa

U postupanju bivše ministarke prosvjete nauke kulture i sporta Vesne Bratić, koja je preko noći smijenila preko 200 direktora osnovnih i srednjih škola, može se prepoznati par excellence biće krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti, kazao je advokat Mihailo Volkov. Smatra da u njenim postupcima nema neznanja, kako je to prikazivano u javnosti, već da je u pitanju svjesna zloupotreba službenog položaja.
Volkov: Bratić i Injac zloupotrijebile službeni položaj, imunitet više nije prepreka za postupanje nadležnih organa

Foto: Gradski portal

„Ako se zaključate u kancelariju i dobijete nalog da u tri dana pripremite preko 250 rješenja potpuno suprotno zakonu, pri činjenici da vam je državni sekretar bivši advokat, pri činjenici da znate sudsku praksu da se ta lica razriješeni direktori ne mogu vratiti na funkciju direktora i vi to uradite – ja tu ne prepoznajem nehat. Ona kao ministar prosvjete, svjesna svoga djela, znajući da je njeno djelo suprotno Opštem zakonu o obrazovanju i vaspitanju, htjela da nanese štetu tim ljudima koja se ogleda u zaradi i samim građanima i na to je pristala odnosno to je učinila“, kazao je Volkov.

Najveću štetu od njenog rada trpeće država, odnosno građani, tvrdi Volkov.

“Kada ta lica budu uspjela u postupku ovoj državi strava se materijalna šteta tako što će oni ostvarivati naknadu zarade do kraja svog mandata koja će se ogledati u punoj zaradi ili u eventualnoj razlici ako su nakon razrješenja bili postavljeni na mjesto profesora ili nastavnika. To će biti opterećenje za državu. Da ga neće platiti gospođa Vesna Bratić?”, kazao je Volkov.

Odgovorni građani su stub pravne države, kaže Volkov i ističe da je upravo iz tog razloga podnio krivične prijave protiv bivše ministarke odbrane Olivere Injac. Specijalno državno tužilaštvo pokazalo je visok stepen profesionalnosti, smatra, tražeći da se ministarki Injac ukine imunitet.

„Ja sam podnio dvije krivične prijave protiv ministarke Injac jer sam smatrao i to se utvrdilo samim sprovođenjem istrage da je osnovano sumnjiva da je izvršila krivično djelo. I da je specijalno tužilaštvo zatražilo skidanje imuniteta dok je gospođa Injac bila na čelu ministarstva za dva krivična djela zloupotreba službenog položaja. Videćemo kako će teći taj postupak sad nakon što ministarka više nema imunitet koji je bio prepreka za vođenje krivičnog postupka“, ističe Volkov.

Pravna država ne počinje od sudova i tužilaštava, već od svakog pojedinca u društvu i njegove svijesti i odgovornosti da ukaže na kršenje pravnih normi kada god prepozna nezakonito postupanje, zaključuje Volkov.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Volkov sumnjiči Injac za zloupotrebu položaja

Prijetnje upućene Volkovu: ,,Strecaj sad, i kad spavaš i kad se šetaš…“

Volkov: Marijanović branio svoju i čast Crne Gore

Injac: Imenovanje Mališića bilo nesnalaženje, kadet Mitrović nije diskriminisan

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Novi detalji drame u zetskom selu Ljajkovići: Otac nakon porodične svađe iz pištolja ranio sina

STAV: Raković briljira

VIDEO: Direktor Rudnika uglja Milan Lekić ugovore za stalno dijeli po svadbama kao poklon?

Suđenje za “državni udar” odloženo za 5. septembar: Traže izuzeće Čađenovića