test

VRIJEME CURI: Jovanović poziva na razgovore, ali priželjkuje NOVE IZBORE U BUDVI i rasparčavanje koalicije oko NSD

I. Đoković

10/07/2024

12:03

Mandati odbornika u lokalnom parlamentu u Budvi verifikovani su prije tri dana, no to je sve što je urađeno što se tiče formiranja vlasti u tom gradu. Prema saznanjima portala Standard dogovor između partija nije na vidiku, jer nijedan sastanak ni razgovor o potencijalnom formiranju postizbornih koalicija nije obavljen, pa sve miriše na nove izbore.

Nosilac liste „Budva naš grad“ Nikola Jovanović pozvao je juče partije na dogovor oko formiranja vlasti u tom gradu, no iako je to već ko zna koji put da Jovanović poziva na dogovor, razgovora sa nekom od partija nema.

Kako kaže izvor Standarda iz Budve nijedan razgovor ni formalni ni neformalni nije obavljen, pa je jasno da su pozivi Jovanovića tek puko bacanje prašine u oči građanima, kako bi se stekao privid nekog odgovornog pristupa u formiranju vlasti.

I poziv građanima Budve da se uključe putem društvenih mreža i na taj način pomognu Jovanoviću da formira vlast običan je marketinški trik, jer bez DPS-a ili NSD-a lista „Budva naš grad“ ne može sa ostalima formirati većinu.

„Potrebna mi je Vaša pomoć, tačnije zamolio bih Vas da mi pomognete u sprovođenju ankete koja sadrži sledeća pitanja:

1. Koji su najbolji koalicioni partneri za formiranje vlasti sa listom „Budva naš grad“?

2. Da li ste upućeni ko čini grupu kriminalnih struktura povezanih sa NSD?

3. Oni koji nisu htjeli da prihvate odgovornost i budu u 17 odbornika služeći se ucjenama da li iste treba prihvatiti posle zaključivanja navedenog broja?

4. Prioritet je da vladajuću većinu čine odbornici koji imaju lokalni kredibilitet ili kojoj partiji pripadaju?“, napisao je Jovanović na Facebooku.

On navodi da će „početkom sljedeće nedjelje“ obavijestiti javnost „o sveukupnoj’slici’“ njihovih odgovora.

Jedini način da Jovanović mimo NSD formira većinu i lokalnu vlast je, kako je to portal Standard pojasnio još krajem maja, da rasparča koaliciju oko NSD i da tako pokuša da napravi većinu sa SNP-om, DNP-om i PZP-om, uz podršku Demokrata i Pokreta Evropa sad.

No, kako stvari ne idu dobro ni na državnom nivou sa toliko u svakom pogledu različitih partija, Jovanović kao najbolje rješenje vidi nove izbore na kojima bi dodatno oslabio NSD i ubijedio SNP i DNP da mu se već pred izbore pridruže i tako osiguraju većinu na izborima.

To je i sam Jovanović indirektno potvrdio jučerašnjom izjavom.

Jovanović je poručio da još uvijek čekaju zvaničan stav Demokratske narodne partije (DNP) i Socijalističke narodne partije (SNP), te da o izlasku iz koalicije se zvanično jedino oglasio PZP.

Na pitanje da li su neke partije sa liste koju je predvodio Mladen Mikijelj više puta poručile da nisu zainteresovane da pojedinačno govore o formiranju vlasti sa Jovanovićevom listom, već da mogu samo razgovarati kao jedinstvena lista, Jovanović je kazao da je to stav Pokreta za promjene (PzP) koji ima jednog odbornika.

Da li će Jovanović uspjeti u naumu da rasparča koaliciju oko NSD u kratkom roku veliko je pitanje, no sa vremenom koje bi kupio raspisivanjem novih izbora dobio bi dodatni prostor za bolju pripremu izlaska na birališta na jesen.

Izvor (naslovna fotografija):

Budva naš grad

Ostavite komentar

Komentari (0)