Vujović: Crvena linija pređena, Crna Gora ne smije više da gubi vrijeme

Jasni stavovi najviših predstavnika američke administracije za Zapadni Balkan o stanju u Crnoj Gori nedvosmisleno potvrđuju da ovakva crnogorska vlast nema povjerenje naših zapadnih partnera i da je kao takva ozbiljna prepreka našem daljem integracionom i razvojnom putu, a time i prijetnja stabilnosti države, kazao je generalni sekretar Socijaldemokratske partije (SDP) Ivan Vujović.
Vujović: Crvena linija pređena, Crna Gora ne smije više da gubi vrijeme

Ivan Vujović

Vujović kaže da su navodi specijalnog izaslanika SAD Gabrijela Eskobara o negativnom uticaju Rusije na ovdašnja zbivanja i poruka da bi ulazak u Vladu takvih proruskih destabilizirajućih elemenata bila veoma loša poruka, jasan signal kako naši partneri percipiraju najavljeno moguće kreiranje moskovsko-vučićevske Vlade Crne Gore.

”Čuli smo sa iste adrese prije dva dana i potvrdu navoda izrečenih na posljednjem NATO samitu o tome da je opasno dijeliti sve informacije sa Vladom Crne Gore, što jasno implicira u kojoj mjeri je ova vlast kompromitovala poziciju države i narušila odnose sa zapadnim partnerima. SDP-u je od početka bilo kristalno jasno da vlast, dominantno skrojena po mjeri Moskve, Beograda i SPC, ima kao ključni prioritet da Crnu Goru kroz nekoliko faza učini klasičnim instrumentom antizapadnih, prokremaljskih i velikosrpskih političkih interesa”, istakao je Vujović.

Početak tog procesa je, kako navoi, kompromitacija njenog statusa kao NATO članice, razaranje njenog bezbjednosno-obavještajnog sistema, koje se dešava otkad je Vlada formirana od strane raznih aktera i institucija nove vlasti.

”Ta šarena laža navodnih demokratskih promjena, koje jesu bile nasušno potrebne, ali ne na ovaj način, do kraja je razotkrivena od strane naših ključnih zapadnih partnera, kao uostalom i od onog dijela javnosti koji je sa najboljim motivom želio promjene u Crnoj Gori. Kome sada, nakon svega ovoga, nije jasno koja je sudbina namijenjena Crnoj Gori u ovakvoj konfiguraciji vladajuće većine, za te i takve više nema nikakvog opravdanja”, naglasio je Vujović.

Poručuje da oni moraju znati da je crvena linija pređena, da su sve „demokratske“ maske pale, da Crna Gora ne smije više da gubi vrijeme, kao i da su više nego jasne poruke naših partnera.

”I što je navjažnije i najatkuelnije – ova i ovakva vlast ne može se bilo kakvim čarobnim štapićem popravljati ili rekonstruisati, ali se mogu popravljati neke greške dok smo na vrijeme i dok ne bude kasno ”, zaključio je Vujović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Vujović: Ne bi iznenadilo da u Herceg Novom bude deset hiljada onih koji imaju dvojno državljanstvo

Vujović: Vučić i Irinej staviće pod kontrolu stvari u Crnoj Gori, prestaće da psotoji crkva kakvu je organizovao Amfilohije

Vujović: Izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti potvrđuju da je Vlada pod kontrolom SPC

Đoana: Provjeravamo svaku članicu Alijanse, pa i Crnu Goru

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Krivokapić zakazao sjednicu Vijeća za ponedjeljak: Raspravljaće o Sekuloviću i Brđaninu u odsustvu Abazovića?

Prepirka Abazovića i Marković na Prajdu: Što ne bacite suzavac na ove mirne ljude?

Slučaj ukidanja zabrane ulaska Belivuku: Milošević otkrio “toplu vodu”

Čist račun, duga ljubav: Pogledajte primjer predbračnog ugovora