test

Vuković Kuč: Abazović je Crnu Goru pretvorio u hapsanu

Standard

26/04/2024

22:19

Nad Crnom Gorom nadvila se 'ruka pravde' kao Domoklov mač. Kada ta ruka funkcioniše sa instrumentalizovanim tužilaštvom, nastaje šteta po državni budžet, devastira se Institut pravde, i najgore, ugrožavaju ljudska prava. To je gostujući u 24 sata Televizije E ocijenila poslanica Demokratske partije socijalista, Aleksandra Vuković Kuč.

Smatra da bi, umjesto govora o tome što je tužilaštvo formiralo predmet povodom intervjua bivšeg predsjednika DPS-a Mila Đukanovića Anteni M, zbog navodnog govora mržnje, trebalo da je (Dritan) Abazović u zatvoru. To, kako kaže, najviše osvjetljava presuda Apelacionog suda, kojom su krivice da su švercovali drogu oslobođeni Krstovići – otac i kćerka.

“Ko danas gospodi Krstović može da vrati izgubljeni ugled i reputaciju? Dritan Abazović je navodnu borbu protiv korupcije i kriminala, nepravedno i senzacionalistički, zasnovao na slučaju Krstović. Šta imamo danas? Imamo ljude čiji je ugled nepovratno povrijeđen. I ne samo njihov, nego njihove porodice i prijatelja. O tome je u intervjuu govorio Đukanović. Govorio je o univerzalnom pravu na odbranu i očuvanju ljudskog dostojanstva. Poruka bivšeg predsjednika Demokratske partije socijalista bila je da Crna Gora ne smije da dozvoli nehumana i senzacionalistička hapšenja,” kaže Vuković Kuč.

DPS problematizuje rad tužilaštva zbog, kako kaže, selektivnosti, netransparentnosi i revanšizma.

“Nažalost, Abazović je Crnu Goru pretvorio u hapsanu i viđeli smo da je normalna situacija da se ljudi na način atrakcije i spektakla hapse. To se dogodilo u slučaju direktorice ASK-a. Djelovalo je kao da se događa hapšenje najvećeg teroriste koga je zapamtio savremeni svijet – Bina Ladena. Došli su policajci u fantomkama, sve je djelovalo nevjerovatno, uz nevjerovatan politički, neumjereni i neumjesni uticaj. Potpredsjednik Vlade za bezbjednost Aleksa Bečić je prije nego što je direktorica ASK-a uopšte uhapšena, nju uhapsio”, podjseća Vuković Kuč.

Smatra da je riječ o skandalu kakav država koja želi da bude članica Evropske unije još nije viđela.

“Niko se tim povodom nije izvinio. Potpredsjednik Vlade, koji je zloupotrijebio svoj položaj i iskoristio svoju moć, nije našao za shodno da se izvini građanima i građankama Crne Gore i na kraju gospođi (Jeleni) Perović zbog toga što je učinio sve da se posumnja u rad VDT-a i SDT-a, zbog čega je Vrhovni državni tužilac reagovao. Nakon tog diskutabilnog hapšenja, oglasili su se gotovo svi ministri i funkcioneri Demokrata. Izaziva li sumnju da Crnu Goru tretiraju kao banana državu i državu đe se pravda zadovoljava na način kako je to Abazović zamislio? A vidimo kako je zamislio,” poručuje Vuković Kuč.

Izvor (naslovna fotografija):

foto: Aleksandra/ mreza X

Ostavite komentar

Komentari (0)