Vuković na radnom ručku s gradonačelnicima evropskih prijestonica

U okviru Kijevskog investicionog foruma upriličen je radni ručak kom su, osim domaćina (gradonačelnika Brisela i Kijeva), prisustvovali gradonačelnici Pariza, Helsinkija, Rima, Viljnusa, Sarajeva, Poznanja i Podgorice, zamjenici gradonačelnika više evropskih gradova, kao i visoki evropski zvaničnici.
Vuković na radnom ručku s gradonačelnicima evropskih prijestonica

foto PG BIRO

Tom prilikom, razmijenjena su mišljenja i iskustva u vezi sa zelenom transformacijom i modernizacijom gradova u ambijentu energetske i ekonomske krize.

U tom kontekstu, predstavnici evropskih gradova posebno su naglasili potrebu za snažnijom promocijom alternativnih vidova prevoza, u prvom redu biciklizma, te javnog prevoza u cilju racionalne potrošnje energenata i očuvanja životne sredine.

Posebna pažnja posvećena je implementaciji smart city rješenja u svim oblastima djelovanja lokalnih samouprava. U tom smislu, gradonačelnik Vuković upoznao je svoje kolege sa brojnim pametnim rješenjima koje Podgorica primjenjuje kada je riječ o administrativnim procedurama, saobraćaju u mirovanju, upravljanju otpadom i drugim.

U cilju prevazilaženja pomenutih izazova, istaknuta je važnost jačanja odnosa i uspostavljanja još tješnje saradnje među evropskim gradovima.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

Vuković: Podrškom Otvorenom Balkanu, SAD od Srbije traži priznanje nezavisnosti Kosova

Održana sjednica Skupštine Glavnog grada; Vuković: U 2021. godini realizovane sve planirane aktivnosti

Vuković: Očekujem ubjedljivu pobjedu u Podgorici

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Abazović: Bilo bi dobro da postoji jedan zajednički kandidat za predsjedničke izbore, kandidovanje Mandića uvećava šanse Đukanoviću

Saobraćajna nesreća na Bogetićima, poginula jedna osoba

Stiže Coca-Cola telefon

Zeković o spomeniku Amfilohiju: Ni Milicu Zavetnicu nijeste pitali