Zirojević i Omeragić za Standard: SD i BS nastavljaju rad u Parlamentu

Iz Demokratske partije socijalista danas je saopšteno da u narednim danima neće učestvovati u radu Skupštine. Portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević i portparol Bošnjačke stranke Adel Omeragić za Standard su kazali da će ove dvije opozicione partije, uprkos tome što su nezadovoljne praksom u crnogorskom Parlamentu, učestvovati u njegovom radu do daljeg.
Zirojević i Omeragić za Standard: SD i BS nastavljaju rad u Parlamentu

Zirojević i Omeragić

Svakako da je situacija nakon antievropske prakse koja je demonstrirana od strane parlamentarne većine i odsustva želje za otpočinjanjem sveobuhvatnog dijaloga o brojnim pitanjima za čije rješavanje je potrebna kvalifikovana većina, izuzetno složena i zabrinjavajuća i zahtijeva ozbiljnu analizu. Ipak, Socijaldemokrate se još uvijek na partijskim organima nijesu odredile povodom ovog pitanja, tako da do donošenja odluke nastavljamo sa obavljanjem redovnih aktivnosti u Parlamentu”, kazao je za Standard portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević.

BS takođe nastavlja parlamentarni rad.

Bošnjačka stranka nastavlja parlamentarni rad, iako iskazujemo negodovanje zbog jednostranog donošenja tužilačkih zakona”, kazao je kratko Standardu portparol BS Adel Omeragić.

Podsjetimo, danas je na konferenciji za medije šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista Danijel Živković saopštio da poslanici te partije neće učestvovati u radu plenuma, radnih tijela i odbora za izbornu reformu u Skupštini u narednom periodu. Razlog za takvu odluku je, kako je dodao, bahato ponašanje vladajuće većine.

”Oni ne samo da ne idu putem evropskog napretka već pokušavaju da ga ugroze. Usvajanjem tižilačkih zakona taj je put doveden u pitanje. Nema straha, ni zebnje, ni kod jednog poslanika DPS-a. Mi ne možemo dozvoliti da se uruši ono što smo mi mukotrpno stvarali svih ovih godina”, kazao je Živković.

Živković: DPS neće učestvovati u radu Skupštine narednih dana, nećemo dati legitimitet urušavanju CG

×

Preuzmite našu aplikaciju


0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Koalicija ZBCG za kampanju dala medijima gotovo milion eura

Živković: Pitanje dana kada će biti održani novi izbori

(UŽIVO) Živković pozvao vladajuću većinu da odlože glasanje o tužilačkim zakonima i sjednu za pregovarački sto: Dogovorimo se u narednih 20 dana oko izbora VDT, uglednih pravnika i sudija Ustavnog suda

Belada: Simuliranje prava i pravde

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Đukanović pomilovao samohranog oca, resor Spajića se ograđuje: Bošković je prekršio prava djece i uskratio im kontakt sa majkom

DF: Demokrate su vagale da li da podrže SPC ili raspopa Miraša, sada je jasno da su Demokrate=DPS

Novi rekreativni park u Tološkoj šumi, donacija Bemaxa vrijedna 800.000 eura, biće uskoro otvoren (FOTO)

Vlada je suštinski pala, samo je drži strah od izbora