Zirojević i Omeragić za Standard: SD i BS nastavljaju rad u Parlamentu

Iz Demokratske partije socijalista danas je saopšteno da u narednim danima neće učestvovati u radu Skupštine. Portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević i portparol Bošnjačke stranke Adel Omeragić za Standard su kazali da će ove dvije opozicione partije, uprkos tome što su nezadovoljne praksom u crnogorskom Parlamentu, učestvovati u njegovom radu do daljeg.
Zirojević i Omeragić za Standard: SD i BS nastavljaju rad u Parlamentu

Zirojević i Omeragić

Svakako da je situacija nakon antievropske prakse koja je demonstrirana od strane parlamentarne većine i odsustva želje za otpočinjanjem sveobuhvatnog dijaloga o brojnim pitanjima za čije rješavanje je potrebna kvalifikovana većina, izuzetno složena i zabrinjavajuća i zahtijeva ozbiljnu analizu. Ipak, Socijaldemokrate se još uvijek na partijskim organima nijesu odredile povodom ovog pitanja, tako da do donošenja odluke nastavljamo sa obavljanjem redovnih aktivnosti u Parlamentu”, kazao je za Standard portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević.

BS takođe nastavlja parlamentarni rad.

Bošnjačka stranka nastavlja parlamentarni rad, iako iskazujemo negodovanje zbog jednostranog donošenja tužilačkih zakona”, kazao je kratko Standardu portparol BS Adel Omeragić.

Podsjetimo, danas je na konferenciji za medije šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista Danijel Živković saopštio da poslanici te partije neće učestvovati u radu plenuma, radnih tijela i odbora za izbornu reformu u Skupštini u narednom periodu. Razlog za takvu odluku je, kako je dodao, bahato ponašanje vladajuće većine.

”Oni ne samo da ne idu putem evropskog napretka već pokušavaju da ga ugroze. Usvajanjem tižilačkih zakona taj je put doveden u pitanje. Nema straha, ni zebnje, ni kod jednog poslanika DPS-a. Mi ne možemo dozvoliti da se uruši ono što smo mi mukotrpno stvarali svih ovih godina”, kazao je Živković.

Živković: DPS neće učestvovati u radu Skupštine narednih dana, nećemo dati legitimitet urušavanju CG

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Mediteranski način ishrane može dugoročno pomoći ljudima koji pate od multiple skleroze

Za solidarnost / protiv kulture nasilja!

UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA: Utvrđeno da je Cvetanović na snimku, odbrana traži saslušanje vještaka

Naučnici otkrili savršenu formulu pomoću koje ćete se buditi odmorni i svježi