test

Živković: DPS neće učestvovati u radu Skupštine narednih dana, nećemo dati legitimitet urušavanju CG

Standard

17/05/2021

10:36

Demokratska partija socijalista neće učestvovati u radu plenuma, radnih tijela i odbora za izbornu reformu, saopštio je na pres konferenciji poslanik te partije i šef poslaničkog kluba Danijel Živković.



Razlog za takvu odluku je, kako je dodao, bahato ponašanje vladajuće većine.

”Ako neko od predstavnika vladajuće većine misli da ćemo biti dekor u Skupštini i dati legitimitet urušavanju Crne Gore, onda su se prevarili. Tokom ovog zasijedanja čula se poruka da smo spremni da otvorimo dijalog i dogovor o čelnim ljudima tužilaštva. Naša dobra namjera i ponuda je odbijena. Nismo imali ni adekvatnu reakciju od strane EU. Vladajuća većina ponaša se suprotno praksama EU”, poručio je Živković.

Kako su kazali iz DPS, ponašanje vladajuće većine neće ostati nezapaženo i poručuju da će pokazati adekvatan odgovor na to.

”Oni ne samo da ne idu putem evropskog napretka već pokušavaju da ga ugroze. Usvajanjem tižilačkih zakona taj je put doveden u pitanje. Nema straha, ni zebnje, ni kod jednog poslanika DPS-a. Mi ne možemo dozvoliti da se uruši ono što smo mi mukotrpno stvarali svih ovih godina”, kazao je Živković.

On je još dodao da će njihov poslanički odgovor biti vrlo jasan i precizan. 

”Imamo jasan odgovor na svaki pokušaj urušavanja državnih institucija. Tužilački zakoni su bili kap koja je prelila čašu. Imamo urušavanje Ustava, institucionalnog kapaciteta i urušavanje EU integracija Crne Gore”, zaključio je Živković.

Ostavite komentar

Komentari (2)

Eagles

17 May. at 09:21

Ne mojte ucestvovat ni u smjeni Leposavica; nek oni rjesavaju svoja unutrasnja pitanja jer na zalost da bi Evropa otvorila occi situacija mora bit jos gora! Nek se kuvaju u corbi koju su sami zaoaprili!

BMX

17 May. at 09:01

Napustite i bojkotujte Skupštinu i sve lokalne parlamente gdje su oni na vlasti. Koristite sve njihove metode dok su bili u opoziciji. Organizujte proteste, akcije, podnosite krivicne prijave, animirajte medjunarodnu zajednicu, pišite i dokumentujte sve i šaljite SAD, NATO. Oni žele da zemlja prekine pregovore sa EU, da izadje ili zamrzne članstvo u NATO, da promijeni spoljnopolitički kurs drzave, da ozvaniče kleronacionalisticku politiku i dominaciju proruskog nosača aviona SPC u svim sferama zivota u Crnoj Gori. Žele da marginalizuju i podstaknu manjine na iseljavanje. Onima koji su na privremenom radu u inostranstvu će oduzeti biračko pravo a odmah posle toga i državljanstvo a onda i imovinu. Postepeno će ukidati i zanemarivati isticanje zvanicnih državnih simbola propisanih Ustavom i zakonom i podsticace trobojke i zastave Srbije. Ukinuće i euro kao platežno sredstvo i uci će u mini Sengen u kojem će nas Srbija bukvalno progutati kao nezavisnu i suverenu državu. Ostavite ih same sa sobom i sa Leposavicem i sa premijerom koji nam popuje o drugim svjetovima i pomjeranja planina