Nakon Glavnog grada, Tivat i Bijelo Polje pokriveni One 5G mrežom

Puštanjem u komercijalnu upotrebu 5G mreže za sve korisnike koji žive ili su u posjeti Tivtu i Bijelom Polju, kompanija One nastavlja da nakon Podgorice 'mrežom budućnosti' pokriva i ostale gradove u Crnoj Gori.
Nakon Glavnog grada, Tivat i Bijelo Polje pokriveni One 5G mrežom

5G je dostupan svim One korisnicima u ova tri grada, bez obzira na to koji paket koriste, pod uslovom da imaju odgovarajući uređaj i nalaze se u području pokrivenim signalom.

Stvorena da kompanijama i korisnicima pruži brzu konekciju i veoma malo kašnjenje, 5G može omogućiti i mnoštvo novih rješenja, mogućnosti i korisničkih iskustava – posebno u oblasti putovanja i ugostiteljstva.

Upravo o novoj eri u koju zalaze i telekomunikacije, ali i industrija hotelijerstva razgovarali su izvršni direktor kompanije One Branko Mitrović i Predrag Leković, direktor za odnose sa Vladom u kompaniji Adriatic Marinas – Porto Montenegro.

Leković je istakao da su se tokom dugogodišnje saradnje uvjerili u to da je kompanija One pouzdan partner i neko sa kim Porto Montenegro dijeli viziju budućnosti.

”Vrhunski kvalitet i vizionarski pristup je ono što spaja naše dvije kompanije. Raduje nas što se Porto Montenegro, kao destinacija svjetskog ranga, od sada može pohvaliti i mogućnošću da svi rezidenti i gosti uživaju u najprestižnijim tehnologijama . 5G će nam omogućiti personalizovanije usluge i lični tretman koji klijenti zahtijevaju. U tom smislu 5G je veliki podsticaj za ugostiteljsku industriju, dajući novo značenje izrazu ‘tehnologija u službi ljudi’ ”, kazao je Leković, dodajući da će benefite 5G mreže imati i kompanije koje svoja predstavništva imaju upravo u Porto Montenegru – u Arsenal Biznis Klubu, Ozana Biznis Klubu i Centru za inovacije.

Mitrović je kazao da “Nesvakidašnji život na obali“, slogan Porto Montenegra upravo korespondira sa pravcem u kome se One kreće, budući da će uvođenjem mreže nove generacije pružiti nesvakidašnja korisnička iskustva. On je istakao da mogućnosti koje donosi peta generacija mobilnih mreža omogućavaju brojne prednosti, posebno u industrijama u kojima je, poput Porto Montenegra i kompanije One, korisničko iskustvo sve.

”Crna Gora je turistička destinacija, i mi kao telekomunikaciona kompanija moramo voditi računa da svaki korisnik ali i svaki turista koji posjeti našu zemlju ima besprijekorno korisničko iskustvo. Upravo 5G ima potencijal da pokrene digitalnu transformaciju u hotelskoj industriji pružajući temeljnu platformu za povezivanje bežičnih uređaja, aplikacija i ljudi. Ono što je najvažnije, ima potencijal da transformiše iskustvo gostiju”, kazao je Mitrović.

One konstantno radi na razvoju mreže mobilne telefonije, kao i digitalnih servisa koji su u ponudi za korisnike i u narednom periodu planira veliki broj edukativnih aktivnosti posvećenih 5G mreži.

Kako razvoj 5G mreža u Crnoj Gori tek predstoji, a aukcija spektra za neophodne frekvencije i dalju komercijalizaciju zakazana je za kraj ove godine, važno je znati da je obezbjeđivanje podrške 5G usluge na mobilnim telefonima za naše tržište nešto što je za većinu proizvođača i dalje u toku.

Iz tih razloga, u ovom momentu korisnici Xiaomi 5G uređaja, kao i korisnici 5G uređaja proizvođača koji imaju otvorena podešavanja mogu u 5G zonama uživati u svim prednostima novih internet brzina. Uskoro se očekuje da softversku podršku obezbijede i ostali proizvođači sa kojima uveliko radimo na pripremi potrebnih funkcionalnosti.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Afera kadeti: Da li ministarka Injac ucjenjuje tužiteljku Mitrović sprečavajući njenog sina da postane pilot?

Ministarstvo svaljuje krivicu na nastavnička vijeća

Pala Vlada Dritana Abazovića

Ministarka Injac nastavlja da opstruira ljudska prava kadeta Marka Mitrovića

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

PROVJERE U TOKU: Da li članovi kriminalnih klanova prave pritisak prijetnjama na službenike UPC kako da svjedoče o Miloševiću?

KAKO SU LEGALNE CIGARETE POSTALE ŠVERCOVANE: Zašto je Abazović targetirao političke protivnike, dok su kamioni sa cigaretama završavali na ulici?

Traže Miloševićevu smjenu

Konjević sazvao BOK zbog šverca cigareta