Abazović: Marija Vuković crnogorsku naciju učinila neizmjerno ponosnom

Atletičarka Marija Vuković je crnogorsku naciju učinila neizmjerno ponosnom i ne postoji nivo zahvalnosti koji joj se može iskazati da bude adekvatan onome što je ona učinila za Crnu Goru, poručio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.
Abazović: Marija Vuković crnogorsku naciju učinila neizmjerno ponosnom

On je, na svečanom prijemu u Vili Gorica, uručio rješenje srebrnoj sa Evropskog prvenstva u Minhenu o statusu sportiste sa vrhunskim reprezentativnim rezultatom, na osnovu kojeg stiče pravo na doživotnu mjesečnu naknadu.

Abazović je kazao da je Marijina medalja došla u pravo vrijeme, nakon puno rada i velikog zalaganja i žrtve koju je ona, njena porodica, Atletski savez i stručni štab podnio.

“Sport spaja ljude, ujedinjuje Crnu Goru. Mi smo sportska nacija i sve što treba da radimo jeste da damo punu podršku našim talentovanim ljudima, da učine sve nas radosnim i da se vrati sa najvećim odličjima dižući jako visoko crnogorsku zastavu na svim takmičenjima u Evropi i svijetu”, naveo je Abazović.

On se zahvalio i Joani Siomu što je tokom finala skoka u vis, iako je trener i drugih atletičara iz drugih država, nosila trenerku sa natpisom Montenegro.

“Bilo bi krajnje nepravedno da se ne apostrofira uloga Atletskog saveza, njegovog predsjednika za koga znam da uvijek insistira da se podrže atletika i Savez na svaki mogući način, kao i da će atletika u jednom trenutku učiniti Crnu Goru vrlo ponosnom sportskom nacijom”, rekao je Abazović.

On je istakao da će Vlada insistirati da se promijeni odnos prema Atletskom savezu i da se podrže svi crnogorski sportisti.

“Ne samo Marija Vuković, koja je učinila da se okrene točak i da se fokus stavi na atletiku, nego i još neki talentovani sportisti za koje vjerujemo da će na nekim narednim takmičenjima obradovati crnogorsku naciju”, dodao je Abazović.

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević kazao je da je Vuković u Minhenu pokazala kako se reprezentuje Crna Gora.

On je istakao da je crnogorska rekorderka zaslužila nagradu.

“Vuković će sa napunjenih 35 godina biti nosilac tzv nacionalne sportske penzije. Mi na ovaj način ne želimo da te penzionišemo, već da ti damo mali znak pažnje. Želimo da i do 35, ali i poslije 35 godine, ostvaruješ vrhunske rezultate, kao sportista i kao trener”, rekao je Lalošević.

Vuković se zahvalila Abazoviću i Laloševiću na prijemu koji je organizovan u njenu čast.

“Svoj život posvetila sam skoku u vis i atletici. Sport kojim se bavim je surov i medalja je velika nagrada za koju se svi borimo. Dobiti priznanje i nacionalnu penziju je nešto veliko”, rekla je Vuković.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Pala Vlada Dritana Abazovića

ABAZOVIĆ o Belvederu: Neodgovorni pojedinci željeli da se zapali Crna Gora, nije im uspjelo; Temeljni ugovoru sa SPC će biti javan

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

Vuković: Podrškom Otvorenom Balkanu, SAD od Srbije traži priznanje nezavisnosti Kosova

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Odbor će saslušati državne funkcionere i čelnike tužilaštva i bezbjedonosnog sektora

Konjević: Abazović i Milošević imali kontakte sa registrovanim članovima jedne organizovane kriminalne grupe

AFERA ,,UNIŠTAVANJE CIGARETA“: Od 5.400 paketa spaljeno tek nešto više od 700?!

Villamonte- novo rezidencijalno naselje u zelenoj oazi doline rijeke Zete