test

Bokan: Želim da uradim ono što sam obećala prošlog ljeta

Standard

19/05/2024

14:14

Vjerujem da ćemo iduće sezone da budemo pametniji i spremniji za sva takmičenja, kazala je Bokan.



Samo tri puta u dugoj i bogatoj karijeri, posebno internacionalnoj (18 godina), Tanja Bokan je u jednom klubu igrala više od jedne sezone. Prvo za klub u kojem je ponikla, Luku Bar (2004 – 2006), zatim za subotički Spartak (2006 – 2010), gdje je igrački sazrela, a onda u francuskom Miluzu (2011 – 2013), koji je lansirao u evropske visine.

Nakon 11 godina, tokom kojih je svake sezone mijenjala sredinu, najbolja crnogorska odbojkašica svih vremena je odlučila ponovo da se „skrasi“, i to u periodu kada ozbiljno razmišlja o kraju karijere. Tanja će i iduće sezone igrati u Egiptu, u Al Ahliju, sa kojim je ove sezone osvojila triplu krunu – titulu, Kup i Superkup Egipta, i to kao najbolja igračica tima, ali je njen tim poražen u finalu Afričkog klupskog prvenstva poražen od, takođe, egipatskog Zamaleka (sa 3:2), protiv kojeg je prije toga Al Ahli bio bolji u svim domaćim takmičenjima.

“Kada sam prvi put stigla u Al Ahli, nisam razmišljala o tome da ću da produžim ugovor, jer sam i prošlog ljeta bila blizu odluke da završim karijeru. Posebno što u posljednjih 10-12 godina nisam igrala u nekom klubu više od jedne sezone. Nikada ne pravim planove, pošto često ne bude onako kako sam planirala”, kaže Tanja Bokan.

“U posljednja dva mjeseca, kada sam saznala da klub želi da me zadrži, tražila sam da mi daju malo vremena, ne da bih razmislila o toj ponudi, a bilo je i drugih, koje sam usmjerila ka menadžeru, već više da bih bila fokusirana na važne utakmice u finišu sezone. Htjela sam da budem posvećena svim ciljevima koje smo imali. Osvojili smo tri trofeja, ali mi je na kraju ostao gorak ukus zbog izgubljenog finala Afričkog klupskog prvenstva, što je bio i dodatni razlog da produžim ugovor. Ne volim da gubim, i iduće sezone želim da uradim ono što sam obećala prošlog ljeta, da osvojime sve trofeje”, dodaje bivša dugogodišnja kapitenka naše reprezentacije.

Pruznaje da je igranje u Eguptu izazovno.

“Bilo je teško u početku, ali sam od januara početla da osjećam da pripadam ovdje, da sam dio velike porodice. Tokom sezone sam uživala, navikla sam se na novi klub, novu sredinu i ekipu, a i ekipa se navikla na mene. Zbližila sam se sa saigračicama”, kazala je ona. 

Kao i u ovoj, i iduće sezone će ciljevi biti isti – osvajanje domaćeg prvenstva, Kupa i Superkupa, te trofej klupskog prvaka Afrike.

“Vjerujem da ćemo iduće sezone da budemo pametniji i spremniji za sva takmičenja. Navikla sam se na ovu sredinu, vjerovatno će mi biti lakše iduće sezone, jer ću znati kako da se pripremim, pošto nikada do sada nisam igrala takmičenje u kojem se unaprijed ne zna kalendar takmičenja. Ovdje se često mijenjao kalendar, čak i na Afričkom prvenstvu su dan prije polufinala promijenili odluku da nakon polufinala imamo dan odmora prije finala. Vjerujem da smo naučili lekciju, da će nam to pomoći iduće sezone, i da ćemo osvojiti sva četiri trofeja, a onda i mogu da se penzionišem”, uz osmjeh je zaključila Tanja Bokan.

Izvor (naslovna fotografija):

Al Ahly Volleyball

Ostavite komentar

Komentari (0)