test

Đukanović: Odlaskom Porobića, Crna Gora ostala bez jednog od svojih najistaknutijih sportskih velikana

Standard

10/10/2023

14:49

Bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća povodom smrti Petra Porobića njegovoj porodici.“Poštovana porodice Porobić, sa iskrenom tugom primio sam vijest o iznenadnoj smrti vašeg cijenjenog supruga, roditelja i djeda Petra Porobića. Crna Gora je ostala bez jednog od svojih najistaknutijih sportskih velikana, bez izuzetnog čovjeka i vaterpolo stručnjaka, koji je vinuo svoju državu neposredno nakon obnove do evropskog vrha”, saopšteno je iz Kancelarije nekadašnjeg predsjednika.

Kako se navodi, Porobić je vojim znanjem i snagom svoje ličnosti obogatio je vaterpolo i sport uopšte, ne samo u zajednici sa Srbijom i u nezavisnoj Crnoj Gori, već i u Rusiji, Njemačkoj i Kini, učvršćujući mostove našeg prijateljstva sa ovim velikim zemljama kako to samo sport može da čini.

“Perovo veliko trenersko umijeće i darovitost za rad s mladim ljudima nastavlja da živi kroz generacije sportista koje je stvorio, kroz široki trag koji je ostavio za sobom od Kotora do Pekinga”, dodaje se.

Istovremeno sa zahtjevnim trenerskim pozivom, on je i svojim društvenim aktivizmom kontinuirano doprinosio afirmaciji naše mlade države, kao što je to činio i u procesu njene obnove.

“Zajedno s vama Pera žale prijatelji, poznanici i brojni poklonici njegovog velikog sportskog djela u svim sredinama u kojima je radio, svi koji znaju da poštuju takve sportske i ljudske veličine.

Ja ću ga pamtiti kao čovjeka izuzetnih ljudskih kvaliteta, iskrenog prijatelja, odanog profesiji, porodici, i njegovoj Crnoj Gori. Molim vas da primite izraze mog najdubljeg saučešća”, zaključuje se.

Izvor (naslovna fotografija):

Milo Đukanović

Ostavite komentar

Komentari (0)

POVEZANI ČLANCI