Izvor: Antena M

FIFA u čast Pelea planira svakoj zemlji da pošalje nevjerovatan zahtjev

Prisutan u Brazilu na ceremoniji odavanja počasti Peleu, koji je preminuo prošle sedmice, Đani Infantino, predsjednik FIFA-e, izjavio je da će zatražiti od svake zemlje na svijetu da preimenuje stadion u čast Brazilca.
FIFA u čast Pelea planira svakoj zemlji da pošalje nevjerovatan zahtjev

Nekoliko dana nakon Peleove smrti, predsjednik FIFA-e je otputovao u Brazil kako bi prisustvovao sahrani najvećeg brazilskog igrača svih vremena, a po dolasku na stadion Santos, gdje se trenutno nalazi Peleov kovčeg, Infantino je podijelio svoje razmišljanje i ideju.

“Zamolićemo sve zemlje u svijetu da preimenuju jedan od svojih fudbalskih stadiona i nazovu ga po Peleu”, kazao je Infantino.

Da li je ta ideja lansirana pred mikrofonima kao predstava za javnost i da li će biti zaboravljena za nekoliko dana ili FIFA zaista pravi projekt u čast velikog Pelea, ostaje da vidimo.

Ideja je, u svakom slučaju, daleko od jednoglasne i pomalo je nevjerovatna. Ako određeni stadioni imaju razloga da se preimenuju u čast Pelea, kao što je stadion u Napulju preimenovan nakon smrti Diega Maradone 2020. godine, u ovom slučaju to ne bi imalo prevelikog smisla u svim zemljama svijeta.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

AKO SU GRAĐANI PRISLUŠKIVANI, NEKO DA ODGOVARA!

Kolašincu potvrđen pritvor zbog proganjanja bivše djevojke: Vidjećemo ko je gad ...

Loša slika pred špic sezone

VUKADINOVIĆ ZA STANDARD: Problem PES-a je i to što nema više glasanja protiv Đuk...