test

FOTO i VIDEO Proslava bronzane medalje naših lavica, Vuković: Čine sportska čuda i čine Crnu Goru ponosnom; Kapisoda: Rezervnu državu nemamo, ni grb ni himnu

Standard

22/11/2022

19:47

U Bemax areni već uveliko se okupljaju navijači kako bi sa našim lavicama proslavili osvajanje bronzane medalje na prvenstvu Evrope.

Osvajanjem bronzane medalje na Evropskom prvenstvu, naša ženska rukometna reprenzetacija je, po ko zna koji put, učinila ponosnom cijelu Crnu Goru, u znak zahvalnosti našim Zlatnim lavicama, Rukometni savez Crne Gore i Glavni grad organizivali su proslavu ovog istorijskog uspjeha za crnogorski sport.

Podsjedimo, Crna Gora je u nedjelju u Ljubljani nakon produžetaka slavila protiv Francuske (27:25) i tako osvojila prvo odličje na velikim takmičenjima nakon 10 godina.

Pogledajte atmosferu iz Bemax arene:

Sala je odzvanja “Ivane, Ivane” prilikom govora gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića.

“Evo nas opet zajedno nakon deset godina kada su našle “lavice” osvojile zlato , Olimpijsko srebro. Evo nas opet zajedno da proslavimo još jedna istorijski trenutak za crnogorski sport i zato dozvolite da na samom početku još jednom u ime svih nas kažem jedno VELIKO HVALA sjajnim djevojkama”, kazao je Vuković.

Ističe da rukometni savez radi u nemogućum uslovima i da nemaju pomoć države.

“Bez obzira na to, čine sportska čuda i čine Crnu Goru ponosnom”, istakao je Vuković. Nek nam je srećna bronza i nek je vječna Crna Gora, poručio je Vuković. 

“Kako je lijepo igrati za svoju zemlju, da vam je znati”, istakao je predsjednik Rukometnog saveza Petar Kapisoda. Radujte se što imate ovakve djevojke, dodao je on.
“Rezervnu državu nemamo, ni grb ni himnu, naglasio je Kapisoda. “Pjevaćemo himnu da cijela Evropa čuje. Nek je vječna Crna Gora”, poručio je Kapisoda.

Nakon uvodnih govora organizatora proslave, na tribinu su počele da izlaze naše heroine.

Nakon što su igrači i članovi stručnog štaba izašli na binu, otpjevana je himna Crne Gore.

Selektorka Bojana Popović kaže da su navijači bili sjajni, te da je ponosna na njih koliko i na igračice.

“Nećete dugo čekati do novog uspjeha”, poručila je Bojana. Nek je vječna Crna Gora, istakla je ona.

Kapitenka Jovanka Radičević kaže da živi svoje najljepše sportske dane.

“Hvala vam što ste sve ove godine bili uz nas i vjerovali kad mnogi nisu. Hvala vam što smo zajdno pokazali kolika je ljubav prema Crnoj Gori”, ističe Jovanka koja se oprostila od reprezentativnog dresa.

Buduća kapitenka lavica biće Milena Raičević. Ona je poručila: “Crna Gora, budi ponosna jer za tebe ima ko da se bori. I borićemo se dok postojimo jer je volimo, najviše na svijetu.”

Ostavite komentar

Komentari (0)