test

Holandija u polufinalu EURA

Standard

07/07/2024

07:15

Fudbaleri Holandije velikim preokretom savladali su Tursku rezultatom 2:1 i tako se plasirali u polufinale Evropskog prvenstva.

Nakon tri remija u regularnih 90 minuta i ne toliko atraktivnog fudbala u utakmicama četvrtfinala, od posljednje u kojoj su snage odmjerili Holandija i Turska mnogo smo očekivali. Uzbuđenja smo definitivno i dobili na kraju, prenosi Klix.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA! 

Holanđani su nešto bolje otvorili utakmicu, ali se Turska sredinom prvog poluvremena “trgnula” iz letargije i to krunisala vodećim golom. Arda Guler je fantastično centrirao u 35. minuti, a go glavom postiže Samet Akaydin. To je bio i rezultat prvog poluvremena.

Turska je nastavila igrati sjajno i u drugom poluvremenu te u dva navrata je mogla doći do drugog gola koji bi im vjerovatno donio plasman u polufinale Eura.

Prvo je Arda Guler u 56. minuti iz slobodnog udarca pogodio stativu, a onda je šut Kenana Yildiza devet minuta kasnije fantastično odbranio golman Holandije. Tom prilikom Turci su tražili i penal, ali je sudija Clement Turpin samo odmahnuo.

Kazna je bila brza i surova. U 71. minuti Stefan De Vrij pogađa glavom za poravnanje Holanđana, a samo pet minuta kasnije vidjeli smo autogol Muldura za potpuni preokret i veliko slavlje Holanđana.

Nisu se Turci predali i klonuli nakon ispuštene prednosti, već su svim silama krenuli naprijed. To je donijelo sjajnu šansu, ali je Zeki Celik pogodio jedinog defanzivca Holandije ispred sebe kada je već golman rivala ležao na podu i nije branio go. Bila je to šansa kakva se nije smjela propustiti.

Ostalo je 2:1 tako da Holandija ide u polufinale Evropskog prvenstva gdje će u srijedu igrati protiv Engleske. U drugom polufinalu sastaju se Španija i Francuska.

Izvor (naslovna fotografija):

Instagram/UEFA EURO 2024

Ostavite komentar

Komentari (0)