test

Jadranaši šampioni države za 2002. i 2007. godište

Standard

17/08/2020

11:18

Nakon odigrana prva dva završna turnira u vaterpolu za mlađe kategorije, vaterpolisti Jadrana Carine postali su šampioni države u dvije kategorije. Novljani su osvojili oba turnira odigrana proteklog vikenda u Budvi za juniore (igrače rođene 2002 godine i mlađi sa pravom nastupa tri igrača 2001 godište) te turnira u Herceg Novom za mlađe kadete (igrače rođene 2007 godine i mlađ).

U konkurenciji juniora u Budvi nastupile su četri ekipe : Primorac i Cattaro iz Kotora, Jadran Carine iz Herceg Novog i Budvansa Rivijera iz Budve, turnir je odigran po sistemu svako sa svakim. Igrači Jadrana Carine predvođeni trenerom Milanom Ćirovićem i pomoćnikom Filipom Andrićem upisali su tri pobjede u isto toliko utakmica. U prvom kolu trunira savladana je ekipa Cattara sa 9:5, u drugom kolu domaćin Budvanska Rivijera sa 19:3, a u poslijednjem kolu ekipa Primorca iz Kotora 15:13. Jadran Carine osvojio je prvo mjesto s , ekipa Primorca drugo dok ekipa Cattara zauzela treće mjesto.

Ekipa 2007. godište

Na turniru mlađih kadeta u Herceg Novom nastupilo je šest ekipa i to: Budvanska Rivijera iz Budve, Nikšić iz Nikšića, Budućnost iz Podgorice, Cattaro i Primorac iz Kotora te domaćin Jadran Carine. Turnir se igrao u dvije grupe po 3 ekipa, te utakmicama za plaman između istorangiranih ekipa iz grupa. U svjoj grupi Jadran Carine je savladao ekipu Budvanske Rivijere 18:1, te Budućnost sa 27:3. Dok su mladi vaterpolisti Jadrana bili bolji od Primorca sa 18:4. U utakmici za III mjesto ekipa Budvanske Rivijere je bila bolja od Cattara, a u Budućnost od Nikšića u utakmici za peto mjesto.

Jadran Carine 2002. god: Ilija Radović, Đorđe Čvorović, Dušan Vuković, Danilo Radović (kapiten), Uroš Vučurović, Aleksić Filip, Ćetković Miloš, Radović Vasilije, Vujović Jovan, Stevović David, Sladović Matija, Vujičić Damjan, Miroslav Baičev, Vukićević Lazar, Bošković Marko, Krivokapić Danilo.
Trener Milan Ćirović, pomoćni Filip Andrić

Jadran Carine 2007. god: Aleksa Mandić, Vasilije Pakaški, Marko Nikezić, Jovo Knežević, Vuk Radović, Aleksandar Vavić, Danilo Stupar (kapiten), Strahinja Gojković, Nikola Petrović, Miljan Bošković, Đorđe Koprivica, Ognjen Vučetić, Nemanja Motika, Balša Zekić, Miloš Stijepčić, Vladan Gardašević, Luka Todorović, Slobodan Radanović.
Trener Dušan Ivanovski, pomoćni Zoran Ivanovski.

Izvor (naslovna fotografija):

Ekipa 2002. godište ( PVK Jadran)

Ostavite komentar

Komentari (0)