test

Jauković: Da su mi „otkinule” nogu, vratila bih se i skakutala na jednoj

Standard

20/11/2022

22:32

Đina Jauković je i u meču za bronzanu medalju pokazala nevjerovatan borbeni duh. Primila je bezbroj udaraca, pokušavale su Francuskinje grubim faulovima da je izbace iz takta, ali rođena Nikšićanka je pronašla najljepši način da odgovori.

Slala je projektile u protivničku mrežu i ostavila favorizovane Francuskinje van pobjedničkog postolja…

„Mnogo je teško išta reći, emocije su mi se pomiješale kako smo odigrale čitavo prvenstvo i završile da sa šest-sedam potpuno iscrpljenih igračica. Dale smo maksimum na svakoj utakmici i još jednom pokazale karakter i srce. Fizički je trebalo da Francuskinje budu bolje od nas, ali smo dokazale da mentalnom snagom možemo da nadomjestimo neke nedostatke”, rekla je Đina.

U finišu regularnog toka je isključena njena najbolja drugarica Itana Grbić, a imala je dodatni motiv i zbog nje i zbog Jovanke Radičević.

„Igrale smo i za Itanu, ali i za Joku. Prije početka utakmice sam joj obećala da će reprezentativnu karijeru završiti sa medaljom oko vrata, to sam ponovila i prije produžetaka. Znala sam da će nam se vratiti rad svih ovih godina. Završeno je na najbolji mogući način, sa medaljom koja je za nas zlatnog sjaja”.

Predaja ni u kakvom obliku nije opcija…

„Za mene je to ljubav prema ovom timu i Crnoj Gori. Rekla sam da ću srce ostaviti na terenu. Iako sam se vratila nakon teške povrede i igrala samo dva mjeseca, nijednog trenutka nisam pomislila da se sačuvam. Da su mi ‘otkinuli’ i ruku i nogu, na jednoj bih skakutala, jer su ove djevojke i ovaj narod to zaslužili. Sad zasluženo svi možemo da uživamo u ovome”, poručila je Đina.

Ostavite komentar

Komentari (0)