test

Kreće Liga Evrope: Trofej čeka novog vlasnika

Standard

25/09/2024

16:01

Osam prvoplasiranih ekipa će obezbijediti direktan plasman u osminu finala, dok će klubovi od 9. do 24. mjesta igrati baraž.

Nova era Lige šampiona krenula je prošlog utorka, srijede i četvrtka, a večeras startuje i drugo po snazi evropsko takmičenje – Liga Evrope, takođe u novom formatu, sa 36 klubova i jedinstvenom tabelom.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Predviđeno je osam kola u kojima će biti odigrano po 18 utakmica, a grupna faza LE trajaće do 30. januara 2025. godine. Osam prvoplasiranih ekipa će obezbijediti direktan plasman u osminu finala, dok će klubovi od 9. do 24. mjesta igrati baraž. Timovi, koji budu plasirani od 25. do 36. mjesta, završiće sezonu.

Trofej Lige Evrope prošle sezone osvojila je Atalanta, koja je u finalu u Dablinu savladala Bajer Leverkuzen 3:0. Italijanski i njemački tim su učesnici elitnog takmičenja, pa će Liga Evrope dobiti novog pobjednika. Finale je 21. maja naredne godine u španskom Bilbau.

Po imenima i tradiciji najveći favoriti za osvajanje titule su Mančester junajted, Totenhem, Roma, Lacio, Galatasaraj, Fenerbahče, Porto i Sosijedad, ali i Olimpijakos kao aktuelni osvajač Lige konferencija.

Prvo kolo donosi nekoliko veoma zanimljivih utakmica, večeras devet i sjutra po devet, a akcija kreće iz Norveške i Holandije. Bodo Glimt koji je u plej-ofu za Ligu šampiona eliminisan od Crvene zvezde dočekaće Porto, dok će AZ Alkmar ugostiti Elfsborg.

Engleski velikan i jedan od glavnih favorita za osvajanje trofeja Mančester junajted ne bi trebalo da ima problema na premijeri na “Old Trafordu” protiv Tventea, a kao derbi prve večeri se izdvaja okršaj šampiona Turske i Grčke, Galatasaraja PAOK-a u Istanbulu.

Parovi prvog kola

Srijeda (od 18.45): Bode Glimt – Porto, AZ Alkmar – Elfsborg. Od 21.00: Anderleht – Ferencvaroš, Dinamo Kijev – Lacio, Galatasaraj – PAOK, Ludogorec – Slavija, Mančester junajted – Tvente, Midtjiland – Hofenhajm, Nica – Real Sosijedad.

Četvrtak (od 18.45): Fenerbahče – Rojal Union, Malme – Rendžers. Od 21.00: Ajaks – Bešiktaš, Roma – Atletik Bilbao, Braga – Makabi Tel Aviv, Ajntraht – Plzen, FCSB – RFS, Lion – Olimpijakos i Totenhem – Karabag.

Izvor (naslovna fotografija):

Tanjug/Salvatore Di Nolfi/Keystone via AP

Ostavite komentar

Komentari (0)