test

Mbape se dogovorio sa Real Madridom

Standard

04/02/2024

07:42

Francuski fudbaler Kilijan Mbape postaće igrač Real Madrida na kraju sezone, prenosi ESPN pozivajući se na svoje izvore. Jedna od najdugotrajnijih transfer-saga u modernoj istoriji fudbala bi tako trebalo da bude privedena kraju.

O Mbapeovom prelasku u Real govori se već godinama, a početkom januara stizalo je sve više informacija o tome da se intenzivirala komunikacija sa klubom koji vodi Karlo Anćeloti.

Kako stvari stoje, Pari Sen Žermen neće dobiti ni euro na ime obeštećenja kada Mbape konačno bude otišao u špansku prijestonicu.

Očekuje se da će u narednoj sedmici Mbape i zvanično objaviti da na ljeto postaje igrač “kraljevskog kluba”. Navodi se i da je bitan element pregovora Mbapea i Reala to da li će Francuz moći da nastupi za svoju reprezentaciju na Olimpijskim igrama koje će u julu biti otvorene u Parizu.

Naravno, mnogi su i dalje skeptični po pitanju ovog transfera jer imaju na umu ono što se dogodilo 2022. godine. Tada je poslije velikog zaokreta Mbape ipak riješio da ostane na “Parku prinčeva”, iako su pregovori sa Realom bili u završnoj fazi.

Zanimljivo je da ESPN prenosi da će Mbapeova plata u Realu biti čak duplo manja od onoga što zarađuje u Parizu.

Izvor (naslovna fotografija):

Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Ostavite komentar

Komentari (0)