test

Mršić: Nije im svejedno kada igraju sa nama

Standard

27/07/2024

08:45

Ivica Tucak, selektor reprezentacije Hrvatske, kaže da su spremni za sve zamke koje Crna Gora sprema za premijerni meč na olimpijskom turniru. Najmlađi član naše ekipe Marko Mršić odgovara da je Hrvatska jedan od favorita za medalju, ali i reprezentacija ,,koja nam prija'' .



,,Posljednji put smo bili bolji u januaru, u Dubrovniku na EP i to pred tri hiljade navijača. Nije im svejedno kada igraju sa nama, a mi smo se spremili i želimo turnir pobjedom da otvorimo. Pobjeda je bitna za samopouzdanje i nastavak takmičenja, kazao je Mršić.

1 klik – 100 freebet-ovaRegistruj se na meridianbet.me i pokupi najbolji poklon dobrodošlice!

Realno, hrvatski tim je favorit na papiru, osvojili su u januaru i februaru evropsko srebro i zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu. Sa povratnikom Marom Jokovićem, ova reprezentacija je u rangu čak i prvog favorita za zlato.

,,U proteklom periodu smo bilo bolji od Francuske, Srbije… Stavili smo svima do znanja da nijesmo u Pariz došli da bi samo učestvovali, već ćemo se boriti za medalju”, poručio je mladi vaterpolista.

Vaterpolo svijet ne vidi ,,ajkule” u krugu favorita.

,,Želimo da se okitimo medaljom bez obzira na sve komentare i na ono što drugi misle. Znamo koliko smo radili, a tek ćemo poslije ovoga biti svjesni gdje smo bili. Sada treba da se skoncetrišemo na cilj”, rekao je on.

Mršić živi san Olimpijskih igara.

,,Počeo sam sa četiri – pet godina da treniram. Bio sam i pred Tokio u konkurenciji od 14 -15 igrača, što me mnogo motivisalo za ciklus koji je prošao”, opisao je vaterpolista.

Još jedan debitant – Jovan Vujović, koji je juče produžio saradnju sa Jadranom na tri sezone, smatra da Crna Gora ima velike adute u meču sa aktuelnim svjetskim šampionom.

,,Imamo dva dobra golmana, to je prva karika. Imamo agresivnost i polaznost u napadu, mislim da je to naša prednost u meču sa Hrvatima. Ako iskoristimo vrline, a smanjimo mane, možemo da dobijemo Hrvatsku. Potrudićemo se da damo sve od sebe i da svaki meč odigramo snažno. Imamo jaku želju. Vjerujem da ćemo od starta pokazati punu koncentraciju i da zajedničkog, borbenog duha neće faliti”, poručio je naš centar.

Dječački san Jovan je ostvario dolaskom u Pariz.

,,Možda još nijesam svjestan ambijenta i gdje sam došao. Ti prvi ustisci su snažni. Ali, naravno, svi znamo dobro zbog čega smo ovdje. Fokus nećemo gubiti”, dodao je on.

Za Jovana nema autsajdera na OI.

,,Svi su sa razlogom na OI i imaće što da pokažu i svako svakoga može da iznenadi”, zaključio je Vujović.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

wpolo.me

Ostavite komentar

Komentari (0)