test

Mugoša: Ne štedim se nikad kada igram za reprezentaciju

Standard

10/06/2024

20:37

Ne štedim se nikad kada igram za reprezentaciju. Privilegovan sam što sam tu, što mogu da dam svoj doprinos kako bi usrećio našu naciju. Sam osjećaj je nevjerovatan, to prolazi kroz moju krv i ne može da se obuzda. Pogotovo kada je intoniranje himne, svi ti ljude ispred mene, naši navijači, javi se takva doza adrenalina i sreće da nekad ne mogu da se iskontrolišem, kaže crnogorski reprezentativac Stefan Mugoša.

Stefan Mugoša je za TV E govorio i o svojoj porodici.

“Sinu sam dao ime Stevan, ima veze sa Jovetićem jer ga obožavam. Joveta je neko koga izuzetno cijenim, a opet volim i to ime. Nekako mi je išlo Stefan i Stevan, želio sam da mi se sin tako zove. On je još mali i mnogo smo vezani, vidim da voli fudbal kroz kuću često igra, ali ga ne silim. Neka sam izabere šta želi da bude, meni je važno da je srećan”, kazao je Mugoša.

Mugoša se dotakao i klupske karijere.

“U Koreji sam bio legenda kluba. Moj Inčon, mogu slobodno tako da ga nazovem, nije samo klub već moja druga kuća. Plakao sam kad sam odlazio iz kluba jer mi je bilo preteško. Navijači su me tamo obožavali, svi ti ljudi iz kluba su me prelijepo prihvatili, ostvario sam najbolje rezultate u karijeri tamo. Moja odluka je bila da odem iz kluba za Japan u Visel Kobe. Došao sam bio do tog stanja kada sam smatrao da sam prevazišao Inčon , da je vrijeme za novi izazov, da mi treba jača liga. Naravno otišao sam i na kraju se ispostavilo kao jedna loša odluka. Promijenio se trener, nisam uopšte igrao”, kaže Mugoša.

Godinu dana je, kako je naveo, trpio ozbiljnu psihičku torturu.

“Nisam znao kako da se nosim sa tim, dođeš sa jednog nivoa gdje si najbolji i odjednom si skroz dolje. Ne samo da ne igram, nego me nema niđe. Ne igram, znači nisam srećan. Mislio sam hajde promijeniće se nešto, opet treba vremena za adaptaciju, pa čekam da prođu pripreme, pa dođe prvenstvo – kad ono ništa. U međuvremenu Inčon opet zove da se tamo vratim i rekao sam im da bilo ko da me zove ne odlazim iz kluba dao sam riječ, tako će i biti. U Japanu je prelijepo za život, ali meni kako nije legao kada je fudbal u pitanju, onda mi ništa nije leglo. Imam neki gard prema njima, bio sam emotivno povrijeđen”, naveo je Mugoša.

Izvor (naslovna fotografija):

TVE/Screenshot

Ostavite komentar

Komentari (0)