test

Ovo je lista najplaćenijih sportista na Olimpijskim igrama, za lidera mnogi nisu ni čuli

Standard

26/07/2024

22:19

Olimpijske igre u Parizu bit će otvorene večerašnjom spektakularnom ceremonijom otvaranja, a uslijedit će dvosedmično sportsko nadmetanje više od 10.000 sportista.

Na Olimpijske igre su stigli i neki od najplaćenijih sportista na svijetu, a lista koju čine oni koji zarađuju najviše svojim je liderom iznenadila mnoge.

Naime, prema Sporticu, najplaćeniji sportista na Igrama je golfer iz Španije Jon Rahm, koji na godišnjem nivou zarađuje potpuno nevjerovatnih 200 miliona eura.

Dvadesetdevetogodišnji Rahm je postao najplaćeniji sportista na svijetu nakon što je krajem prošle godine potpisao ugovor sa saudijskom organizacijom LIV Golf, koji ga je učinio najplaćenijim na svijetu.

Ugovor mu je omogućio da zarađuje više od Cristiana Ronalda i Lionela Messija, iako je u prošlosti insistirao da neće preći sa PGA Toura u LIV Golf organizaciju koje finansira Saudijska Arabija.

Drugi je na listi košarkaš Los Angeles Lakersa LeBron James, koji će predvoditi košarkaški tim Amerike, a njegova godišnja plata iznosi 45 miliona eura i uz sponzorske ugovore ukupno zarađuje 120 miliona eura.

Povezani članci

Slijede Steph Curry (95 miliona eura), Giannis Antetokounmpo (94 miliona eura) i Kevin Durant (85 miliona eura), a potom opet na red dolaze golferi Rory McIlroy (73 miliona eura) i Scottie Scheffler (60 miliona eura).

Novak Đoković je tek 18. najplaćeniji sportista na Olimpijskim igrama, sa godišnjom zaradom od 35 miliona eura, a Nikola Jokić se nalazi na devetom mjestu sa primanjima u iznosu od 50 miliona eura godišnje.

Ostavite komentar

Komentari (0)