test

Pjastri do prvijenca u kontroverznoj trci u Mađarskoj!

Standard

21/07/2024

17:49

Oskar Pjastri pobjednik je trke za Veliku nagradu Mađarske u Formuli 1

Australijanac je do prve pobjede u karijeri došao u čudnoj trci i slavio je ispred klupskog druga iz Meklarena Landa Norisa, dok je treći bio Luis Hamilton.

1 klik – 100 freebet-ovaRegistruj se na meridianbet.me i pokupi najbolji poklon dobrodošlice!

Od samog starta je viđeno mnogo kontroverzi. Pjastri je sa druge pozicije sjajno startovao i zasjeo na čelo trke, dok se Ferstapen probio na drugo mjesto. Međutim, stjuardi su procijenili da je napravio prednost na nedozvoljen način i morao je da vrati pozciju Norisu.

Od tog trenutka situaciju su na vrhu portpuno kontrolisali vozači Meklarena. U pozadini su bitku za treće mjesto vodili Hamilton, Lekler i Ferstapen. Pjastri je do posljednje zamjene pneumetaika, a onda je tim Meklaren odlučio da sam sebi napravi problem.

Pozvali su Norisa prvog u boksu i praktično su mu omogućili da zasJedne na čelo trke. Htjeli su do kraja da vrate Pjastrija na prvu poziciju, insistirali su kod Landa i na kraju je tri kruga prije kraja Noris i propustio Australijanca za prvu pobjedu u karijeri. Iako je kraj kontroverzan, Australijanac je potpuno zasluženo stigao do trijumfa. Ništa se ne bi desilo da su kao što je uobičajeno pozvali Oskara da prvi obavi zamjenu pneumatika.

U pozadini je najzanimljivija bila borba za treće mjesto aktuelnog šampiona Maksa Ferstapena i Luisa Hamiltona. U 63. krugu Holanđanin je došao ispred Hamilton, kasno kočio, Luis ga je zakačio i izbacio sa staze. Bio je to trkački incident i Hamilton se dokopao podijuma. Maksa je prestigao i Lekler, pa je završio na petom mjestu.

Među prvih deset su završili i Karlos Sains, Serhio Peres, Džordž Rasel, Juki Cunoda i Lens Strol.

U generalnom plasmanu vodi Maks Ferstapen sa 265 bodova, na drugom mjestu je Lando Noris sa 189 poena, dok je treći Šarl Lekler sa 162 poena.

Izvor: Sportske.net
Izvor (naslovna fotografija):

EPA-EFE

Ostavite komentar

Komentari (0)