test

Sajam sporta organizovan u Nikšiću

Standard

29/04/2024

17:34

Nikšić, grad koji je prepoznat po sportu, ima dugu tradiciju podrške sportskim aktivnostima i razvoju mladih talenata - kazao ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić.

Opština Nikšić u saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih organizovala je Sajam sporta povodom Dana reprezentacija.

Potpredsjednik Vlada Crne Gore za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić izrazio je zadovoljstvo što su Sajam sporta i Dan reprezentacija okupili velik broj posjetilaca i sportskih organizacija iz Nikšića i Plužina u velikoj bazi sporta kao što je grad Niksić.

“Nikšić, grad koji je prepoznat po sportu, ima dugu tradiciju podrške sportskim aktivnostima i razvoju mladih talenata. Ovaj sajam je prilika da se upoznamo sa radom sportskih organizacija u Nikšiću i Plužinama, pošaljemo poruku podrške našim sportistima i da promovišemo zdrav način života kroz aktivno učešće u sportskim aktivnostima, ali i da pozovemo sve u sistemu da podignemo školski sport na najveći nivo, kao osnovnu bazu vrhunskog sporta”, kazao je potpredsjednik Šćekić.

Kako je rekao potpredsjednik Šćekić, Ministarstvo je preduzelo niz aktivnosti kako bi stvorilo što bolje uslove za sportske saveze kako u vidu povećanja finansijskih izdvajanja, koja su u ovoj godini rekordna, tako i u realizaciji niza infrastrukturnih projekata, čime je pokazalo da je Vladi sport jedan od prioriteta.

“Na kraju, želim da zahvalim svima vama sportskim radnicima, sportistima, ljubiteljima sporta koji ste danas ovdje, koji podržavate naše reprezentacije i koji doprinosite širenju ljubavi prema sportu. Neka nam ova manifestacija bude podstrek da se još više angažujemo u sportu, da njegujemo sportski duh i da gradimo bolju budućnost za sve nas”, zaključio je Šćekić

Nakon uvodnog obraćanja potpredsjednik Šćekić je sa predsjednikom Opštine Nikšić Markom Kovačevićem i sekretarom Dejanom Ivanovićem, obišao štandove na kojima su sportske organizacije koje djeluju na teritorijama opština Nikšić i Plužine predstavile svoje aktivnosti mnogobrojnim građanima, koji su došli da zajedno sa njima proslave najvažniji dan crnogorskog sporta.

Sljedeća stanica karavana biće Herceg Novi 15. maja.

Ostavite komentar

Komentari (0)