test

Selektor drim-tima: Svako može da nas pobijedi

Standard

22/07/2024

08:52

Nakon nekoliko sigurnih pobjeda tokom priprema za Olimpisjke igre košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država mučila se protiv Južnog Sudana i na kraju jedva pobijedila 101:100.

Amerikanci su na poluvremenu gubili 14 razlike, ali vratili su se u igru nakon odlične treće četvrtine. Ipak, Južni Sudan je vodio osam sekundi prije kraja 100:99, dok Lebron Džejms nije pogodio za pobjedu SAD.

1 klik – 100 freebet-ovaRegistruj se na meridianbet.me i pokupi najbolji poklon dobrodošlice!

“Bio bi to drugi najveći šok u istoriji košarke”, navodi se u izvještaju NBA lige. “Prvi je da se Južni Sudan uopšte takmiči na Olimpijskim igrama i da ekipa puna ratnih izbjeglica uopšte igra protiv Sjedinjenih Američkih Država”. Građanski rat u Sudanu počeo je prošle godine i u njemu je dosad stradalo više od sedam hiljada ljudi.

Sve je prokomentarisao je selektor SAD Stiv Ker.

“Cijela ekipa se osjećala poniženo na poluvremenu. Leron nije bio zadovoljan kad sam ga ostavio na klupi u trećoj četvrtini. Gledao sam u njega i vidio da je nervozan i da želi što prije ući. Kraj je za nas bio dobar. Podsjetila nas je ova ekipa da naši protivnici uvijek igraju najveću utakmicu svog života”, kaže Ker.

Nastavio je u istom tonu.

“Ovo je prva utakmica u kojoj smo sumnjali u ishod. Dobro je da smo sad to osjetili. Osjetićemo ponovo. Dobro je imati izazov. Ako ne igramo na pravi način i fokusirano, svako može da nas pobijedi. Ali ako ubacimo u pravu brzinu možemo da pregazimo druge. Ako ne damo sve od sebe, možemo da izgubimo”, dodao je Ker.

Izvor (naslovna fotografija):

EPA-EFE/ALI HAIDER

Ostavite komentar

Komentari (0)