Izvor: avaz

Spomenik Mirzi Delibašiću biće otkriven 31. maja ispred KSC Skenderija

Legendarni Mirza Delibašić, najbolji košarkaš u istoriji Bosne i Hercegovine, uskoro će u svom Sarajevu dobiti spomenik. Tim povodom sutra će u Opštini Centar biti održana konferencija za medije na kojoj će biti najavljena svečanost povodom otkrivanja spomenika legendarnom Kinđetu na platou ispred KSC Skenderija.
Spomenik Mirzi Delibašiću biće otkriven 31. maja ispred KSC Skenderija

avaz

Medijima će se ovom prilikom obratiti načelnik Opštine Centar Srđan Mandić, ministar kulture i sporta KS Samir Avdić, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Kenan Magoda, direktor filijale ASA Osiguranja Sarajevo Admir Bukva i direktor KJP Skenderija Damir Petrinić.

Spomenik velikanu bh. košarke biće otkriven u utorak 31. maja u 19 sati, a pola sata poslije biće upriličena i zabava u Domu mladih. 

Podsjetimo, Opština Centar Sarajevo raspisala je međunarodni javni poziv za izradu idejnog skulptorsko-umjetničkog rješenja za izgradnju spomenika velikanu bosanskohercegovačke košarke Mirzi Delibašiću na platou Skenderija.

Nakon što je okončan Međunarodni javni poziv za izradu najboljeg idejnog riješenja izgleda spomenika Mirzi Delibašiću, u Opštini Centar je predstavljen pobjednički rad skulptora Adisa Lukača.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Brza saobraćajnica bi mogla koštati milijardu i po eura

Umjetnička livnica “Kuzman” iz Smedereva će izraditi spomenik znamenitom Novljaninu Mirku Komnenoviću

Kandidati RTCG-a: Marković: Javni servis mora postati slobodan medij; Raonić: Želim da budem menadžer, a ne urednik

Kuća Svetog Petra Cetinjskog: Od originalne arhitekture uglavnom ostalo ime i sjećanje

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Bivši radnici tužili CKB

Vlada Zdravka Krivokapića za godinu i po dodijelila 300 ekonomskih državljanstava, MUP ZA STANDARD: Imena tražiti putem SPI

AEM pokrenuo postupak protiv TV Prva

STAV: Šala