test

Zastava Crne Gore na prvom dresu Ukrajine od početka rata

Standard

10/05/2022

21:51

Fudbalska reprezentacija Ukrajine odigraće sjutra prvu utakmicu od početka ruske agresije na tu zemlju. Rival Ukrajincima u prijateljskom meču biće Borusija iz Menhengladbaha.



Fudbalski savez Ukrajine predstavio je danas dresove u kojima će nacionalni tim igrati pripremne mečeve uoči junskog baraža za Svjetsko prvenstvo, u kojem će se ,,žuto-plavi“ u polufinalu sastati sa Škotskom, a u eventualnom finalu s Velsom.

Na prednjoj strani dresa je karta Ukrajine s granicama ,,obojenim“ zastavama drugih zemalja, među kojima je Crna Gora.

U sredini je natpis „Ujedinjeni za Ukrajinu“, a iznad logo sa natpisom U24.

Imena ukrajinskih gradova biće ispisana u brojevima na poleđini dresa.

– Fudbalski savez Ukrajine i reprezentacija podržavaju inicijativu predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog – U24 – platformu za prikupljanje sredstava koja ujedinjuje cijeli civilizovani svijet oko obnove Ukrajine. U sklopu ove podrške reprezentacija Ukrajine će na kontrolne utakmice za baraž Svjetskog prvenstva 2022. izaći u posebnim dresovima, koji će se proizvoditi u ograničenim količinama. Prikupljena sredstva s ovih utakmica, kao i od prodaje dresova, biće prebačena u program United24. Glavne komponente novog dizajna dresa su natpis ,,United for Ukraine“ i logo platforme U24 – objasnio je predsjednik FS Ukrajine Andrej Pavelko.

Dres, kako je naveo Pavelko, sadrži dva originalna elementa.

– Prvi je jedinstvena slika karte Ukrajine s granicama u obliku zastava zemalja koje nas podržavaju u ratu protiv ruskih okupatora. Ovo je naša zahvalnost inostranim partnerima na pomoći. Drugi element su brojevi igrača koji su prikazani u obliku imena ukrajinskih naselja, u kojima žive pravi heroji – od male djece do staraca. Naselja koja su branili i brane pravi heroji, a koja već zna cijeli svijet. Djeci iz ovih gradova – Kijeva, Harkova, Kramatorska, Voronježa i Zaporožja – prvima je predstavljen novi dres. Selekcija Aleksandra Petrakova igraće za njih i za svu djecu Ukrajine i sve branioce naše države. Slava herojima! Slava Ukrajini – napisao je Pavelko.

Reprezentacija Ukrajine odigraće 18. maja prijateljski meč s Rijekom na stadionu ,,Rujevica“.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

Novi dres fudbalske reprezentacije Ukrajine

Ostavite komentar

Komentari (0)