Izvor: Beta

EU spremna da napusti pregovore o klimi

Evropska unija (EU) je upozorila da je spremna da napusti pregovore o klimi ako se ne postigne dogovor, ali je navela da i dalje vjeruje da bi sporazum mogao biti postignut danas između pregovarača na samitu COP27 u Egiptu.
EU spremna da napusti pregovore o klimi

“Moramo da idemo naprijed, a ne unazad i svi ministri su spremni da odu ako ne budemo imali rezultat koji odgovara onome što svijet čeka – naime da učinimo nešto u vezi sa ovom klimatskom krizom”, rekao je visoki predstavnik EU za klimatsku politiku Frans Timermans, prenio je Rojters.

On je, obraćajući se novinarima na marginama samita, pozvao druge strane u pregovorima da uzvrate naporima za postizanje dogovora, posebno po pitanju finansiranja siromašnijih zemalja pogođenih klimatskim katastrofama.

“Vjerujemo da je pozitivan rezultat danas još uvijek na dohvat ruke. Ali zabrinuti smo zbog nekih stvari koje smo vidjeli i čuli”, kazao je on.

Francuska je saopštila da pregovori o klimi na COP27 u Šarm-el-Šeiku još nijesu doveli do postizanja sporazuma koji bi mogao da obuzda porast globalnih temperatura u ovoj fazi.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

RAT IZ MINUTA U MINUT: Rusi osvojili Herson?!; Sjutra pregovori, tema prekid vatre

Abazović u Ujedinjenim nacijama: Korupcija na ZB drži zarobljenim institucije generišući nacionalizam i izazivajući nestabilnost

Pala Vlada Dritana Abazovića

DAMJANOVIĆ ZA STANDARD: Poražavajuće da dvije godine nemamo infrastrukturne projekte, cijene na primorju prave ozbiljan problem turističkoj privredi

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Ukrajinski portal: Rusija bi Miodraga Lekića za premijera

Đukanović: Napravio sam iskorak ka Venecijanskoj komisiji, može se napraviti i ka sudu u Strazburu

KRVAVAC ZA STANDARD: Budžet za 2023. godinu je korak unazad

Konjević: Predsjednica Skupštine nema kapacitet da vodi ovakve razgovore, treba nastaviti dijalog