Izvor: Beta

Grčka uputila protestnu notu Turskoj

Grčke vlasti saopštile su danas da su Turskoj uputile protestnu notu pošto je grčki zvaničnik koji je krenuo u posjetu Turskoj, zadržan nekoliko sati.
Grčka uputila protestnu notu Turskoj

Foto: Pixabay

“Nedvosmisleno osuđujemo neprihvatljivo i potpuno uvredljivo pritvaranje i odbijanje ulaska u Izmir guverneru Egejske Makedonije”, saopštilo je grčko Ministarstvo spoljnih poslova.

Grčka diplomatija je dodala da od nadležnih turskih organa očekuje objašnjenja i preduzimanje neophodnih mjera da bi se u budućnosti spriječili takvi incidenti.

Guverner grčke oblasti Makedonije Apostolos Cicikostas doputovao je danas u Izmir na sastanak Evromediteranske regionalne i lokalne skupštine.

Prema informacijama iz Atine, guverneru je po dolasku u luku tog grada odbijen ulazak na tursku teritoriju. Guverner je čekao u kancelariji šest sati.

Nije navedeno da li je grčki zvaničnik na kraju ušao u Tursku ili se vratio u svoju zemlju.

Grčka i Turska već mjesecima vode verbalni rat koji se zaoštrava zbog regionalnih sporova, kao što su pitanja imigracije i eksploatacije gasnih resursa u istočnom dijelu Sredozemnog mora.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Gdje neće biti struje u ponedjeljak i utorak

Gdje neće biti struje u ponedjeljak, utorak i srijedu

Gdje sve neće biti struje u ponedjeljak i utorak

Gdje sve neće biti struje u ponedjeljak i utorak

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

ODT CETINJE OTVORILO ISTRAGU PROTIV POLICAJCA: Koristili gumene metke, pucali po građanima koji su se udaljavali, krivotvorili izvještaje o upotrebi hemijskih sredstava…

Eskobar: Otvoreni Balkan treći stub američke strategije za Balkan

KATNIĆ ODGOVORIO BULATOVIĆU: Sinđelić je dio vašeg tima kojeg ste, sa ostalima, ostavili na cjedilu – ZATO JE PROGOVORIO ISTINU

SDT formiralo predmet protiv tri člana Odbora i v.d. direktora Regionalnog vodovoda