Jakšić: Vučić je izgubio kredibilitet, Zapad ga drži zbog Kosova

Politički komentator Boško Jakšić izjavio je da je Aleksandar Vučić kao predsjednik države izgubio kredibilitet u domaćoj opozicionoj javnosti, a da ga Zapad drži zbog rješavanja pitanja Kosova.
Jakšić: Vučić je izgubio kredibilitet, Zapad ga drži zbog Kosova

Foto: PR Centar

Jakšić je agenciji Beta kazao da s Vučićem ne želi niko da razgovara od opozicionih političkih faktora.

„Vučićevi pozivi na dijalog su zakašnjeli i neozbiljni. On u prvoj rečenici poziva na razgovore o zajedništvu i jedinstvu, a već u sljedećoj rečenici političke oponente naziva najgorim mogućim imenima. U Srbiji je odavno stvorena atmosfera u kojoj ne postoje uslovi za dijalog vlasti i opozicije“, ocijenio je on.

Dodao je da je nemoguće voditi dijalog s osobom koja izgrađuje sopstveni kult ličnosti.

„Kult ličnosti nema nikakve veze sa zajedništvom i jedinstvom, sem u slučaju da se radi o diktaturi. S Vučićem nema razgovora, on je izgubio kredibilitet u domaćoj opozicionoj javnosti i sada pokušava tehnikom ‘vrludanja’ da se izmjesti u tzv. Narodni pokret za državu kako bi iza sebe ostavio korumpirane članove SNS-a i SPS-a“, rekao je Jakšić.

Na pitanje da li će Vučić, kao predsjednik države, povratiti kredibilitet s formiranjem Narodnog pokreta za državu, Jakšić je kazao da Vučiću više nema pomoći.

„Formiranje tog pokreta je providan manevar koji će okupiti jedan dio svijeta, opet pod njegovom kontrolom, ali opštem dijalogu koji je Srbiji više nego neophodan to neće pomoći. Vučić je izgubio povjerenje naroda i sada se suočio s rezultatima svog rada“, istakao je Jakšić.

Na pitanje kako će se pad Vučićevog kredibiliteta odraziti na njegovu poziciju u pregovorima s međunarodnim posrednicima, Jakšić je rekao da Zapad drži Vučića samo zbog Kosova.

„Zapad i dalje prihvata Vučića kao legitimnog partnera u razgovorima oko rješavanja pitanja Kosova. Vučić je Zapadu potreban da obavi zadatak zbog kojeg je svojevremo projektovan i koji je obećao da će da ispuni. Zapad smatra da je Vučić obavezan da im realizuje ono što je obećao po pitanju Kosova“, ocijenio je komentator.

Dodao je da Zapad podržava Vučića i zbog nemoći da po pitanju Kosova pronađe adekvatne saradnike u opozicionom korpusu.

„Kosovo je sada najveći politički štit vladavini Aleksandra Vučića“, zaključio je Jakšić.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Milan Radoičić priznao da je organizovao grupu u Banjskoj i preuzeo svu odgovorn...

Sastanak Živkovića i Damjanovića: Uredbom Vlade moguće odložiti popis, dogovoren...

U prvoj polovini godine u Crnoj Gori sklopljeno više od 1.300 brakova, skoro 400...

Pet osoba će odgovarati za tešku krađu: Ukrali torbicu sa 13.500 eura i 4.500 do...