Izvor: RSE

Kanada uvodi dodatne sankcije Rusiji zbog Ukrajine

Kanada je uvela sankcije za još 62 ruska državljana i jednu odbrambenu kompaniju zbog tekuće invazije Moskve na Ukrajinu.
Kanada uvodi dodatne sankcije Rusiji zbog Ukrajine

Foto: Pixabay

Guverneri 27 ruskih regiona i članovi njihovih porodica, kao i vrhunski menadžeri Avtomatike, dijela državnog konglomerata Rostekh, koji se bavi odbrambenom i visokotehnološkom industrijom, pogođeni su novim sankcijama, rekao je premijer Džastin Trudo tokom Samita šefova država i vlada Međunarodne Krimske platforme.

Otkako je Rusija pokrenula punu agresiju na Ukrajinu krajem februara, Kanada je zatvorila svoj vazdušni prostor za ruske avione, zabranila ruskim plovilima da koriste kanadske luke i unutrašnje vode, zabranila prodaju luksuznih predmeta Rusiji i zabranila kanadskim bankama da obavljaju transakcije sa ruskom centralnom bankom.

Na listi sankcija Kanade sada je 1.500 ruskih državljana i kompanija, uključujući predsjednika Vladimira Putina, njegove dvije odrasle kćeri, rusku atletičarku Alinu Kabajevu, za koju se vjeruje da je Putinova sadašnja partnerka, ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova, predsjednicu centralne banke Elviru Nabiullinu i mnoge ostale bliske saradnike predsjednika.

Trudo je takođe rekao da će Ottawa nastaviti da se suprotstavlja dezinformacijama koje sponzoriše ruska država stvaranjem posebnog tima koji će pomoći u povećanju kapaciteta Kanade da razumije, prati i otkriva ruske i druge dezinformacije koje sponzoriše država i omogući dublju međunarodnu saradnju u podršci Ukrajini.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

RAT IZ MINUTA U MINUT: Rusi osvojili Herson?!; Sjutra pregovori, tema prekid vatre

UŽIVO: U Kijevu ponovo eksplozije, ruski konvoj dug 27 km ide ka gradu

UŽIVO: Završena druga runda pregovora, dogovor o humanitarnim koridorima

RAT IZ MINUTA U MINUT: Ukrajinci tvrde da su spriječili ubistvo Zelenskog, prihvaćen zahtjev za članstvo Ukrajine u EU

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Regionalni vodovod traži pomoć od Ministarstva finansija za otplatu kredita Evropskoj banci

Abazović nudi DF-u i DCG ulazak u Vladu: Spreman da žrtvuje dio svojih ministara da bi ostao premijer

Neizvjesno šta će biti s inicijativom za smjenu Đurović

Kovačević: Premijer da bude iz DF-a, Abazović uspio da napravi bitne stvari