Izvor: Agencije

Kličko se obratio Albancima: Kao što ste vi oslobođeni od Srbije, bićemo i mi od Rusije

Gradonačenik Kijeva Vitalij Kličko u Davosu je, u razgovoru za švajcarski list ''Kanton 27'', zahvalio Albancima i tzv. Kosovu na vojnoj podršci. Kličko je zahvalio i na solidarnosti sa ukrajinskim narodom, poručivši da ''se Ukrajinci bore protiv ruskog okupatora, kao Albanci nekada protiv srpskog okupatora''.
Kličko se obratio Albancima: Kao što ste vi oslobođeni od Srbije, bićemo i mi od Rusije

Foto: EPA-EFE/GIAN EHRENZELLER

“Veoma mi je drago što sam prvi put sreo jednog albanskog novinara, što je dobra prilika da prenesem poruku vama, albanskom narodu na Balkanu. Čuli smo i čitali da ste i vi Albanci, kao i mi Ukrajinci, ljudi mira, slobodoljubivi, ali i borci koji vole potrebu, koju nam neko nameće. Danas se borimo protiv ruskog režima koji pokušava da okupira Ukrajinu, kao vi koji ste nekada bili okupirani od Srbije”, rekao je Kličko za švajcarski list.

Gradonačelnik Kijeva, ujedno i bivši svjetski šampion u boksu, zahvalio je Kosovu i Albancima na solidarnosti sa Ukrajinom kako u vojnom aspektu tako i na humanitarnoj pomoći.

“Vjerujem da ćemo mi u Ukrajini, pored Boga, vratiti ovu podršku našoj zemlji, našem narodu. Hvala Kosovu, hvala Albancima. Kao što ste vi oslobođeni od Srbije, bićemo oslobođeni i mi od Rusije”, rekao je Kličko.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

UŽIVO: Završena druga runda pregovora, dogovor o humanitarnim koridorima

RAT IZ MINUTA U MINUT: Ukrajinci tvrde da su spriječili ubistvo Zelenskog, prihvaćen zahtjev za članstvo Ukrajine u EU

UŽIVO: U Kijevu ponovo eksplozije, ruski konvoj dug 27 km ide ka gradu

Kurti: Vučić više ne spominje podjelu već traži bosnizaciju Kosova

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Mugoša nije kriv, Viši sud donio oslobađajuću presudu

STANDARD SAZNAJE: EUROPOL obustavlja razmjenu informacija sa Crnom Gorom zbog odlivanja podataka prema medijima?

ABAZOVIĆ o Belvederu: Neodgovorni pojedinci željeli da se zapali Crna Gora, nije im uspjelo; Temeljni ugovoru sa SPC će biti javan

Marković: Logično da dođe do prekompozicije u odborima;Knežević: Lazović bio kod Đukanovića na dan kad DPS nije došao na Odbor