test

Kurti reagovao na nastup Ane Brnabić: Moja zemlja se zove Kosovo, a ne Kosovo i Metohija

Standard

26/02/2024

18:26

Kosovski premijer Aljbin Kurti reagovao je danas na nastup predsjednice Vlade Srbije Ane Brnabić na Investicionom samitu za Zapadni Balkan, navodeći da se ''njegova zemlja zove Kosovo, a ne Kosovo i Metohija'', prenosi Reporteri.net.Srbija se mijenja, a kada kažem centralna Srbija, to je drugi put da koristim ovaj termin, mislim da Srbija ne uključuje statistiku za AP Kosovo i Metohija, koju naravno vidimo kao dio Srbije. To je politika, a sada govorimo o ekonomiji, rekla je Ana Brnabić na samitu u Londonu.

Kurti je reagovao na tu izjavu Brnabić, dodajući da se njegova zemlja zove Republika Kosovo.

Prema njegovim riječima, on bi mogao onda za Srbiju da govori – centralna Srbija, Vojvodina, Toplica, Raška ili Preševska dolina.

Naš ključni partner je Evropska unija i želimo da ojačamo tu saradnju. Tri susjedne zemlje nas priznaju, ali Srbija još ne. Mi nemamo veze sa Ruskom Federacijom, želimo da Ukrajina pobijedi u ovom ratu, što prije, rekao je Kurti na samitu.

Posvećeni smo zakonu i redu, borbi protiv korupcije, u skladu sa Amerikom, Engleskom, kako u političkim tako i u poslovnim vrijednostima, zaključio je on.

Ostavite komentar

Komentari (0)