Kurti: Srbija ne smije da napadne Kosovo, naš otpor bi bio uspješan

Kurti je rekao da bi mnogo srpskih generala i zvaničnika voljelo da se Kosovo napadne.
Kurti: Srbija ne smije da napadne Kosovo, naš otpor bi bio uspješan

Aljbin Kurti

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da se ne boji vojne intervencije Srbije na Kosovo iako ne isključuje tu mogućnost i dodao da bi u tom slučaju “otpor bio uspješan” i da računa na NATO, SAD i EU. Za razliku od Kosova, rekao je Kurti za N1 BiH, Srbija bi “računala na Rusiju i Kinu”.

Kurti je rekao da bi mnogo srpskih generala i zvaničnika volio da se Kosovo napadne, ali da ne smiju, prenosi Kosovo online.

“To ne znači da se ne nadaju novim okolnostima u budućnosti kada bi mogli da napadnu. Srbija zna da situacija nije kao prije 20 godina. Naš otpor bi u u tom slučaju bio uspješan”, rekao je Kurti.

Kurti je kazao da je nekoliko mjeseci prije početka sukoba u Ukrajini, u septrembru 2021. godine, ministar odbrane Srbije zajedno sa ruskim ambasadorom došao su na granicu Kosova gdje su obišli vojne snage Srbije.

“Mi smo tada bili u redovnim kontaktima sa NATO i Kforom jer je Srbija htela daa pošalje poruku kako zajedno sa Rusijom može ponovo da okupira Kosovo. Poslednjih mjeseci dobili su oružje od Kine. Znači Srbija računa na Rusiju i Kinu, a kada oni na njih računaju onda i mi računamo na NATO, SAD i EU”, naveo je Kurti.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

U Kotoru osnovana Demokratska alternativa Crne Gore

Ministarstvo: Provjerićemo diplome; Pavićević: Interne istrage osuđene na propas...

Uhvati popuste!

Rakočević: Set uslova koje je isporučio Spajić apsolutno su dovoljni da se proce...