Majk Tajson optužen za silovanje

Jedna žena je optužila bivšeg bokserskog šampiona u teškoj kategoriji Majka Tajsona da je silovao početkom 1990.
Majk Tajson optužen za silovanje

Žena, koja zahtijeva odštetu od pet miliona dolara, rekla je da ju je Tajson silovao u limuzini nakon što ga je srela u noćnom klubu u Njujorku i da je pretrpjela “fizičke, psihičke i emocionalne povrede” u godinama od tada.

Izjava te žene ne navodi datum napada, već samo kaže da se to dogodilo početkom 1990-ih, otprilike u isto vrijeme kada je Dezajr Vašington rekla da je Tajson silovao u Indijanapolisu. Tajson je 10. februara 1992. godine osuđen za silovanje i odslužio je tri godine zatvora.

Tužba u Njujorku je podnijeta prema Zakonu o preživjelim odraslim osobama.

Žena je u svom iskazu navela da je ušla u Tajsonovu limuzinu i da je bokser odmah počeo da je dodiruje i pokušava da je poljubi.

“Nekoliko puta sam mu rekla ne i zamolila ga da prestane, ali je on nastavio da me napada. Potom mi je skinuo pantalone i nasilno me silovao”, rekla je žena.

Ona želi da zadrži svoju anonimnost, jer bi, kako je rekla, objavljivanje njenog imena “svakako predstavljalo rizik za mene od daljeg psihičkog oštećenja, uznemiravanja, ismevanja i lične sramote”.

Advokat koji je zastupa je rekao da njegova kancelarija nije jednostvano vjerovala ženi na riječ, već je istražila njene navode i utvrdila da su “veoma vjerodostojni”.

Advokatska kancelarija je danas saopštila da ne može dalje da komentariše slučaj.

Tajson (56), rođen u Bruklinu, bio je neprikosnoveni svjetski šampion u teškoj kategoriji od 1987. do 1990. godine, ali njegov život van ringa bio je turbulentan.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

UŽIVO: Novi raketni napad na Kijev, Kličko: Ruske snage su blizu, slijedi teška noć

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

UŽIVO: Završena druga runda pregovora, dogovor o humanitarnim koridorima

(VIDEO) Čovjek kog je pretukao Tajson u avionu ima dug kriminalni dosije

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Otkrića turske policije: Tokom potrage za tijelom Mijanovića u vili Bojanića iskopana tri ženska tijela, isplivale i slike mučenja

Kandidat Demokrata, DF-a i Pokreta „Evropa sad“ zavisi od opcije za koju se odluči DPS

Medojević: Propao plan Miška Perovića da postane predsjednik, birači ni ne znaju ko je on

FOTO – Miško Đukić se skinuo na Gorici: Nije Tramp lud, zbog ovakvih ima da izbije Treći svjetski rat