Izvor: Danas.rs

Novinaru N1 Petru Gajiću prijetili protivnici Evroprajda, kolege ga odbranile

Novinar televizije N1 Petar Gajić napadnut je danas u Beogradu tokom izvještavanja sa ulica glavnog grada gdje su nemiri u toku na više lokacija, a povodom Evroprajda.
Novinaru N1 Petru Gajiću prijetili protivnici Evroprajda, kolege ga odbranile

Petar Gajić je rekao da je ekipa N1 stigla oko 20 minuta prije četiri sata, kako bi ispratila nezvanično okupljanje protivnika Prajda. Gajić je rekao da je mladić u crvenoj trenerki sa kapuljačom i maskom protiv kovida najpre prišao snimatelju, tražio da ugasi kameru i rekao mu da mora da se skloni odavde, da nije dobrodošao i ne može da snima sa skupa.

“Ja sam u međuvremenu prišao i predstavio se, potom mi je taj mladić oteo mobilni telefon iz ruke, rekao kako moram da se sklonim odavde, kako ne mogu ovdje da budem, kako policija neće moći da dođe dovoljno brzo da me zaštiti i kako će me odvesti iza zgrade narodne biblioteke da mi ‘objasni neke stvari’”, rekao je Gajić.

Potom je vratio mobilni telefon i rekao da je “samo došao da me upozori”, kaže Gajić.

Na incident su reagovale kolege sa drugih medija, a koleginica iz dnevnog lista Politika je stala između Gajića i tog mladića, koji je onda odlučio da se povuče, rekao je reporter N1. Kako je objasnio, odbranile su ga kolege sa TV Prve, Une , Slobodne Evrope i drugih medija.

Nakon toga je Gajić pozvao policiju i razgovarao sa šefom smjene u PU Vračar koji je u roku od 10 minuta poslao policajce u civilu.

Što se tiče samog skupa protivnika Evroprajda, Gajić javlja da ih se okupilo nekoliko stotina, da su u međuvremenu ušli u hram i neće ići u organizovanu šetnju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Milonjić pod pseudonimom „Iguman Stefan“ komunicirao sa „škaljarcima“

Premijerove šale javnost doživljava kao prijetnje

Pala Vlada Dritana Abazovića

Jabučanin: Strašna je ura ovo što čine

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Đukanović: Crna Gora izvjesno pred parlamentarnim izborima, Abazović politički manipulant

Medojević: Tražio sam samo sektor bezbjednosti, a URA 12 resora

Đuranović: Abazović ne može ućutkati medije; Šuković: Da li je Rade Milošević prijatelj koji je poklonio kriptovani telefon?

Zeković: Policajci tvrde da su morali da potpišu pripremljene izvještaje