test

Otkazivanja letova na aerodromu u Mančesteru zbog nestanka struje

Standard

23/06/2024

17:51

Značajan broj letova na trećem najprometnijem britanskom aerodromu danas je odgođen ili otkazan, nakon nestanka struje, naveo je operator aerodroma u Mančesteru.

Grupacija “Manchester Airports Group”, koja takođe upravlja londonskim Aerodromom Stansted i Aerodromom Istočni Midlands, saopštila je da je Aerodrom Mančester na udaru “značajnog nestanka struje u oblasti ranije ovog jutra”.

“Ovo je prouzrokovalo masovne poremećaje”, navela je grupacija na društvenim mrežama.

Struja je stigla na međunarodni aerodrom na sjeverozapadu Engleske, ali putnicima koji je trebalo da putuju sa terminala 1 i 2 je rečeno da “ne dolaze na aerodrom do daljnjeg” jer se letovi otkazuju.

Putnicima na trećem terminalu je rečeno da dođu na aerodrom, ali su upozoreni da su “moguća kašnjenja”.

Neki putnici su se na mreži X požalili na “haos”, a jedan putnik je rekao da se “prtljag baca na pokretne trake”, a drugi je naveo da je “zaglavljen u avionu”.

Kompanija “easyJet”, koja upravlja letovima sa prvog terminala, upozorila je na “veoma duge redove” prilikom bezbjednosnih provjera, te problemima sa ostavljanjem prtljaga, što znači da putnici mogu da lete samo sa prtljagom koji ide sa njima u kabinu.

Prethodnih nekoliko godina, britanski transport je bio pogođen nizom problema, uključujući tehničke probleme i radove, što je uticalo na putnike avionima i željeznicom.

Prošlog avgusta, zbog tehničkih problema zemlja se suočila sa najvećim prekidom u kontroli leta u prethodnih deset godina.

Izvor (naslovna fotografija):

EPA-EFE/ VALDA KALNINA

Ostavite komentar

Komentari (0)