Izvor: Klix.ba

Pentagon objavio spisak: Koje će naoružanje Ukrajina dobiti u narednom periodu

Ministarstvo odbrane SAD-a objavilo je spisak naoružanja u vrijednosti 700 miliona dolara koje bi se u narednom periodu trebalo proslijediti Ukrajini kao nastavak vojne pomoći u borbi protiv ruske invazije.
Pentagon objavio spisak: Koje će naoružanje Ukrajina dobiti u narednom periodu

Foto: Lockheed Martin

Zvaničnik Pentagona Todd Breasseale izjavio je kako je Ministarstvo odbrane SAD-a dobilo odobrenje predsjednika Džozefa Bajdena za aktiviranjem 700 miliona dolara pomoći Ukrajini koja bi trebalo da zadovolji potrebe vojske ove države.

Ujedno, ovo je jedanaesti paket pomoći koji Pentagon proslijeđuje Ukrajini od augusta 2021. a posljednji koji je odobrio američki predsjednik sadrži: višecijevni raketni sistemi HIMARS, pet protivartiljerijskih radara, dva radara za vazdušni nadzor, 1.000 komada protivtenkovskih sistema Javelin, 6.000 komada protivoklopnog oružja, 15.000 granata kalibra 155 milimetara, četiri helikoptera Mi-17, 15 taktičkih vozila, i rezervne dijelove i opremu.

Takođe, Ministarstvo odbrane SAD-a saopštilo je kako je Pentagon izdvojio oko 5,3 milijarde dolara za sigurnosnu pomoć Ukrajini od početka mandata američkog predsjednika Bidena kao i 4,6 milijardi dolara od početka ruske invazije na Ukrajinu.

“Sjedinjene Američke Države nastavljaju raditi sa svojim saveznicima i partnerima na identifikaciji i obezbjeđivanju kapaciteta Ukrajine kako bi ispunila svoje potrebe na bojnom polju”, saopšteno je iz Pentagona.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

UŽIVO: U Kijevu ponovo eksplozije, ruski konvoj dug 27 km ide ka gradu

RAT IZ MINUTA U MINUT: Rusi osvojili Herson?!; Sjutra pregovori, tema prekid vatre

UŽIVO: Završena druga runda pregovora, dogovor o humanitarnim koridorima

RAT IZ MINUTA U MINUT: Ukrajinci tvrde da su spriječili ubistvo Zelenskog, prihvaćen zahtjev za članstvo Ukrajine u EU

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

DETALJI ISTRAGE: Drobnjak se interesovao da li pretresu banana prisustvuje policija

Bivša katarska princeza nađena mrtva nakon što optužila muža milijardera za zlostavljanje

Vlahović: “Crkva Srbije” želi da kontroliše Vladu CG, da odlučuje…

USKORO SPISAK: Ko iz javnog sektora plaća neregistrovane medije; MKM: Neprihvatljivo je finansiranje onih kojih nema u Evidenciji