Posljedice zemljotresa u BiH: Oštećeno 800 objekata

Na području Ljubinja, Berkovića, Bileće i Trebinja prijavljena su oštećenja na više od 800 objekata usljed zemljotresa koji je nedavno pogodio ovu regiju.
Posljedice zemljotresa u BiH: Oštećeno 800 objekata

Foto: Denis Kapetanović / PIXSELL

Načelnik Ljubinja Stevo Drapić rekao je agenciji Srna da je u ovoj opštini do sada šteta od zemljotresa prijavljena na 229 objekata, a pet porodica je iseljeno iz svojih domova.

Teško je sada tačno procijeniti štetu, ona će biti poznata za mjesec, ali može se reći da je višemilionska – rekao je Drapić, prenosi Tanjug.

Načelnik Berkovića Nenad Abramović je kazao da su oštećenja prijavljena na više od 200 objekata, a pet porodica je iseljeno iz svojih domova.

U Ljubinju i Berkovićima nastava je redovna, a škole su bezbjedne za korištenje uprkos šteti koju su i ovi objekti pretrpjeli u zemljotresu, kažu čelnici tih opština.

U opštini Bileća oštećenja su prijavljena na 280 objekata, a zgrada Narodne biblioteke “Vladimir Gaćinović” neuslovna je za korištenje zbog oštećenja koja je pretrpjela u zemljotresu i moraće da bude iseljena – rekao je načelnik Bileće Veselin Vujović.

On kaže da opštini Bileća za sada niko nije uplatio novčanu pomoć za sanaciju štete od zemljotresa, pa je uputio apel svima koji su u mogućnosti da to učine budući da je i ova opština pretrpjela znatnu štetu.

U proteklih deset dana, od kada je snažan zemljotres pogodio Hercegovinu, Operativni centar Trebinje je primio više od 170 prijava od građana u vezi sa štetom nastalom na stambenim objektima.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Građani nezainteresovani za legalizaciju, čekaju se novi zakoni

Ove godine legalizovano 615 objekata

UŽIVO: Završena druga runda pregovora, dogovor o humanitarnim koridorima

RAT IZ MINUTA U MINUT: Rusi osvojili Herson?!; Sjutra pregovori, tema prekid vatre

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Bojanić: SNP protiv Kentere, naš kandidat za direktora ANB-a Mašković

Milović pratio Bečića, nadležni ćutali

Šef obavještajne službe Ukrajine: Dva scenarija za završetak rata s Rusijom

Presuda u korist ,,Omorike“ može dovesti u sumnju nezakonit uticaj Vesne Medenice na sudije