Izvor: N1

Privatni avion Cesna srušio se u Baltičko more

Privatni avion, koji je poletio iz Španije, srušio se kod obale Letonije u Baltičko more, saopštila je švedska spasilačka služba, nakon što je NATO podigao mlaznjake da prate njegov nepravilan kurs.
Privatni avion Cesna srušio se u Baltičko more

Foto: Pixabay

Avion Cesna 551, registrovan u Austriji, letio je iz Heresa ​​u južnoj Španiji, odakle je poletio u 12.56 po GMT bez određene destinacije, navodi se na sajtu FlightRadar24, a prenosi Rojters.

Skrenuo je dva puta, u Parizu i Kelnu, prije nego što je krenuo pravo preko Baltika, prolazeći pored švedskog ostrva Gotland. U 17.37 po GMT, počeo je da rapidno gubi brzinu i visinu, pokazao je sajt za praćenje leta.

„Saznali smo da se avion srušio u more sjeverozapadno od grada Ventspilsa u Letoniji. Nestao je sa radara“, rekao je portparol švedske spasilačke službe.

Helikopter litvanskih vazduhoplovnih snaga poslat je na mjesto nesreće radi traganja i spasavanja na zahtjev susjedne Letonije, rekao je portparol litvanskih vazduhoplovnih snaga. Portparoli letonskih službi za kontrolu letjenja i spasavanja nisu bili odmah dostupni.

Borbeni avioni NATO su ranije poletjeli da prate avion, rekao je portparol litvanskih vazduhoplovnih snaga Rojtersu. Švedska spasilačka služba saopštila je da su prijavili da se niko nije mogao vidjeti u kokpitu Cesne.

Borbeni avioni bili su iz misije baltičke vazdušne NATO policije na aerodromu Amari u Estoniji, rekao je portparol litvanskih vazduhoplovnih snaga Rojtersu.

Misiju u vazduhoplovnoj bazi trenutno čine četiri aviona Eurofighter njemačkog ratnog vazduhoplovstva, navodi NATO. Portparol nije rekao koliko je aviona bilo niti dalje komentarisao.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

UŽIVO: Žestoko raketiranje Harkova, Ukrajina tvrdi da su povratili aerodrom Hostomel

MUP dodijelio godišnje nagrade i priznanja za izuzetan doprinos u sistemu zaštite i spašavanja

Srušio se avion kod Kavale u Grčkoj, letio iz Srbije za Jordan, navodno je prevozio oružje

RAT IZ MINUTA U MINUT: Ukrajinci tvrde da su spriječili ubistvo Zelenskog, prihvaćen zahtjev za članstvo Ukrajine u EU

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

ŠAKOVIĆA PRATILI VIŠE OD 20 DANA PRIJE EGZEKUCIJE Otkriveni detalji zločina u Budvi i ko je PLATIO LUKI I DUŠKU da ubiju poznatog škaljarca: “Doveli su u opasnost mnogo lica”

Abazović se opet okomio na medije koji nijesu pod njegovom kontrolom: Kampanja protiv mene za IQ koji je jako nizak

Milatović: Da razmislite o ko-autorstvu jedan sa drugim? Vuković: Misliš na koautorstvo kao tvoje i njegovo na Belvederu na današnji dan prošle godine?

Malo o KONJAKU: Šta znači VS, VSOP, XO i zašto se pije iz okruglih čaša?