test

Suspendovani Twitter nalozi ambasada Srbije u osam zemalja

Standard

23/08/2022

10:42

Twitter nalozi ambasada Srbije u Armeniji, Iranu, Indoneziji, Nigeriji, Zimbabveu, Gani i Kuvajtu, kao i Generalnog konzulata u Čikagu, suspendovani su 18. avgusta, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

U Ministarstvu navode da su nalozi blokirani bez ikakvog obrazloženja ili prethodne poruke kojom bi se ukazivalo na eventualne povrede pravila komuniciranja na Twitteru, zbog čega su toj kompaniji uputili zahtjev da odmah odblokira suspendovane naloge.

“Nedopustivo je da diplomatska predstavništva demokratske države koja nije izložena bilo kakvim sankcijama budu cenzurisana na ovaj način, pogotovo ako se uzme u obzir da su neki od ovih profila nedavno otvoreni i da nisu bili aktivni, a da na preostalima nije bilo nijednog sadržaja koji bi se mogao opisati kao neprimjeren”, tvrde iz Ministarstva vanjskih poslova.

Iz Ministarstva podsjećaju da je nedavno bez obrazloženja bio blokiran i Twitter nalog direktora Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arnoa Gujona, koji je u međuvremenu odblokiran.

Izvor: Klix.ba
Izvor (naslovna fotografija):

Izvor: Pixabay

Ostavite komentar

Komentari (0)