Izvor: Fonet

Usame Zukorlić: Moj otac je umro prirodnom smrću

Lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić preminuo je prirodnom smrću, pokazali su obdukcioni nalazi nadležnih institucija iz Njemačke i Bosne i Hercegovine, izjavio je u Novom Pazaru njegov sin Usame Zukorlić, prenosi Sandžak pres.
Usame Zukorlić: Moj otac je umro prirodnom smrću

Foto: N1

Zukorlić je kazao da su rezultati, koje su ranije dobili iz Turske, gdje su testirani uzorci dlake sa brade muftije Zukorlića, bili osnov za sumnju i za pokretanje istrage o uzroku smrti.

„Dva izvještaja su bila razlog za osnovanu sumnju da muftija nije umro prirodnom smrću i za pokretanje istrage o uzroku smrti. Zbog osjetljivosti situacije, tražili smo formiranje međunarodne ekspertize, što nam je Tužilaštvo Srbije omogućilo“, rekao je Usame Zukorlić.

On je detaljno predstavio rezultate obdukcije iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Njemačke, a naveo je da je testirano 14 uzoraka iz muftijinog tijela.

Objasnio je da je zaključak srpskog tima bio da smrt Muamera Zukorlića nije bila posljedica mehaničkih ili nasilnih povreda, niti dejstva hemijskog ili biološkog trovanja, a tužilaštvo je, na zahtjev porodice, dozvolilo da ekshumaciji i obdukciji prisustvuju i direktor Sudske medicine iz Sarajeva Nerman Sarajlić i Jan Peter Šperhake iz Sudske medicine iz Hamburga i obojica su kasnije potvrdili da se radilo o prirodnoj smrti.

„Porodica osjeća veliko olakšanje zbog toga što su se sva tri tima stručnjaka saglasila da muftija nije otrovan i da je preminuo prirodnom smrću“, rekao je Usame Zukorlić.

Dodao je da će porodica zatražiti objašnjenje rezultata od Sudske medicine u Istanbulu i laboratorije Šišli, čiji su izvještaji bili razlog za sumnju i za pokretanje istrage o uzroku smrti.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Usame Zukorlić: Dok se ne urade sve analize, ne prihvatamo da je Muamer umro prirodnom smrću

Elma Elfić Zukorlić: Ja sam glavna meta

Obdukcija pokazala: Zukorlić umro prirodnom smrću

Sin Muamera Zukorlića dao izjavu u Tužilaštvu Srbije, naložena ekshumacija tijela

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

(Video)Blokada saobraćaja u Zeti: Velike gužve u oba smjera

STANDARD SAZNAJE: Uhapšen zet načelnika Istražnog zatvora, učestvovao u planiranju likvidacije Vukotića

Ogromne saobraćajne gužve kroz Mrkojeviće

Završen sastanak: Isplatiće novac turskom investitoru u srijedu