Izvor: rse

Varhelji: Za dvije nedjelje počinje isporuka 651.000 doza vakcina Zapadnom Balkanu

Evropska unija će za dvije sedmice početi isporuku 651.000 doze vakcina za region Zapadnog Balkana, izjavio je u Beogradu komesar EU za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelji.
Varhelji: Za dvije nedjelje počinje isporuka 651.000 doza vakcina Zapadnom Balkanu

Varhelji, koji je sa ministarkom za evropske integracije u Vladi Srbije posjetio Institut za javno zdravlje “dr Milan Jovanović Batut”, rekao je u obraćanju medijima da je EU od početka pandemije pružala podršku Zapadnom Balkanu.

“To je jasna poruka. Mi pratimo šta se dešava na Zapadnom Balkanu. U narednom periodu ćemo vidjeti kako možemo da pomognemo regionu da što prije stekne otpornost na ovu pandemiju u zato ćemo u naredne dvije nedjelje početi isporuku 651.000 doze vakcina za čitav region”, rekao je Varhelji.

Prema njegovim riječima, ovaj broj vakcina dolazi van COVAX programa, a glavni cilj je da se vakcinišu zdravstveni radnici.

“U Srbiji, zdravstveni radnici su vakcinisani i zbog toga će ona dobiti manji broj doza u početku. U maju i junu ćemo se fokusirati na to vakcine budu isporučene onima koji nisu vakcinisani na Balkanu. U julu i avgustu će veći broj stići u Srbiju”, objasnio je Varhelji.

×

Preuzmite našu aplikaciju


0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Sve spremno za imunizaciju: U glavnom gradu četiri punkta, u Tuzima i Golubovcima po jedan

Crna Gora uplatila za vakcine 646 hiljada eura

Dok Srbija vakciniše, Crna Gora pregovara

EU i SZO pokrenule novi projekat za podršku vakcinaciji na Zapadnom Balkanu

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Ova VELIKA glumica je pretrpjela je zlostavljajne SINA i velike gubitke, utočište pronašla u PRIHVATILIŠTU

(FOTO) STANDARD NA PUNKTOVIMA ZA VAKCINACIJU: Redovi za vakcine, građani mogu da biraju proizvođača

VELJOVIĆ ZA STANDARD: Autori tvrdnji da sam organizator protesta treba da se izvine i da se utvrdi odgovornost za obmanjivanje građana

EMANUEL MAKRON (43): Ja slušam sve što mi supruga (68) kaže!