VIDEO: Kosovska policija objavila nove snimke: Kako je počeo napad u Banjskoj

Kosovska policija objavila je nekoliko video snimaka, među kojima i one koje je zabilježila kamera u vozilu, a na kojima se, kako tvrdi, vidi kako je došlo do eksplozije u selu Banjska na sjeveru Kosova.
VIDEO: Kosovska policija objavila nove snimke: Kako je počeo napad u Banjskoj

Foto: Screenshot

Na konferenciji kojoj su prisustvovali ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja i generalni direktor Kosovske policije Hodža, pokazani su snimci zabilježeni 24. septembra, navodno rano ujutro, a koji prikazuju trenutak eksplozije, u kojoj je prema tvrdnjama Kosovske policije, poginuo njihov pripadnik.

„Prvobitni napad terorističke grupe, prema dostavljenim informacijama, prvo je izvršen eksplozivom, zbog čega je poginuo policijski vodnik policijske stanice Zvečan, a nakon ovog eksplozivnog napada počeo je napad teškim naoružanjem istovremeno u pravcu ostalih policijskih službenika koji su bili na licu mjesta. Video prikazuje prve napade terorističke grupe na policiju Kosova. Napadi, kako se vidi, izvršeni su različitim oružjem, počevši od zolje i drugog teškog naoružanja“, navodi se na Facebook stranici Kosovske policije uz opis videa.

Na slikama koje su objavljene se vidi dio zaplijenjenog oružja, što, kako navodi Kosovska policija „dokazuje da je proizvedeno u Srbiji, a za dio, i oružje i municija, ispostavilo se da su proizvodi posljednjih godina“.

U oružanom sukobu u selu Banjska poginuo je pripadnik kosovske policije i trojica napadača, porijeklom Srbi sa sjevera Kosova.

Snimci vježbanja napada

Kosovska policija je na svom Facebook nalogu objasnila da naredni snimci prikazuju obuku koju su pripadnici naoružane grupe prolazili. Prema njihovim tvrdnjama, snimci su nastali 2. i 20. septembra.

Snimak sa Kopaonika, napravljen u blizini hotela Grej, navodno predstavlja testiranje odjeće koja je protiv termo kamera.

Jedan od snimaka, prema riječima kosovskih zvaničnika, pokazuju završne vježbe grupe na poligonu Vojske Srbije poznatom kao Pasuljanske Livade.

Na njima se vide i operativne taktičke vježbe, kao i navodnu simulaciju podrške oklopnim vozilom Hamvi.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Opozicija došla do „pisma Papića Vučiću“, pominju se „milioni za SNS“, Zvonko Ve...

Vujović: Stiče se utisak da je jedina svrha popisa da se nacionalno prebrojimo

GI 21. maj: Pokazalo se da je popis namještaljka i treba ga bojkotovati

Instruktori Monstata traže uvećanje naknada