VIDEO Ovako izgleda ABRAMOVIČEVA zaplijenjena vila od110 miliona EURA

Francuske vlasti zaplijenile su vilu vlasnika Čelsija Romana Abramoviča na jugu Francuske, koja je ranije kao dvorac pripadala vojvodi i vojvotkinji od Vindsora.
VIDEO Ovako izgleda ABRAMOVIČEVA zaplijenjena vila od110 miliona EURA

Foto: Printskrin

“Šato de la Kro” (Château de la Croë”) nalazi se na jednom od najprestižnijih djelova Francuske rivijere – Kod Antiba – a lokalni agenti za nekretnine procjenjuju da vrijedi oko 110 miliona eura.

Izgrađena 1926. godine, luksuzna vila ima preko desetak spavaćih soba, osam kupatila i smještena je na 12 hektara bujne šume i bujnih travnjaka samo nekoliko metara od Sredozemnog mora.

Abramovič je potrošio oko 40 miliona eura na restauraciju dvorca nakon što ga je kupio 2001. godine, gradeći bazen od 15 metara na krovu i instalirajući masivnu teretanu i kućni bioskop.

No prije nego što ga je Abramovič kupio, nevjerovatno imanje koristili su kao kuću za odmor bivši engleski kralj Edvard VIII, te vojvoda i vojvotkinja od Vindsora.

Dvorac je jedan od 12 posjeda ruskog oligarha Romana Abramoviča koje su zaplijenile francuske vlasti zbog njegovih navodnih veza s Vladimirom Putinom.

Inače, zaplijena je dio opsežne operacije u kojoj je posljednjih nedjelja oduzeto ili zamrznuto više od 25 milijardi eura gotovine, pokretne i neporetne imovine ruskih oligarha, potvrdilo je francusko ministarstvo ekonomskih poslova.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

CKB i NLB napravile najveći profit, u minusu samo Komercijalna

Banke od kamata ostvarile prihod od 148 miliona, a od provizija skoro 38 miliona eura

Vlada odlučila da sa Srbijom pregovara o ekonomiji

Stranci kupili nekretnine vrijedne 184 miliona eura

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Živković: SNP ne može postavljati uslove i moralisati

Vuksanović-Stanković: Vlast na Cetinju je trebalo da bude Belvederska; manjinska vlada je najmanje od tri zla

U saobraćajnoj nesreći u Baru poginuo pješak

Abramovič otputovao u Kijev, pokušava da oživi mirovne pregovore