test

KOZMETOLOŠKINJA JELENA BOŽOVIĆ OTKRIVA: Oštećene ćelije se teško obnavljaju, koži poslije sunčanja neophodna dodatna njega

Standard

26/08/2023

11:53

Master kozmetologije i vlasnica Medskin centra za estetiku i kozmetologiju Jelena Božović u razgovoru za portal Standard otkriva pomoću koje 3 procedure možemo oporaviti kožu lica, koja u ljetnjim mjesecima, pogotovo nakon sunčanja, doživljava niz promjena i oštećenja.

Nije rijetkost da nakon ljeta i odmora na licu uočavamo posljedice poput suve, dehidrirane kože sa flekama i izraženijim borama.

Koža koja nije adekvatno njegovana, suva je, siva, neelastična i umornog izgleda. Sklona je stvaranju iritacija, pojavi akni, depigmentacija.

Ovakav izgled najviše se uočava tokom ljetnjih mjeseci kada štetni sunčevi zraci oštećuju DNK kože i samim tim smanjuju proizvodnju kolagena i elastina u koži, što za posljedicu ima, stvaranje bora na koži.

Foto: Privatna arhiva

Obzirom na to da se oštećene ćelije teško obnavljaju, koži poslije sunčanja je neophodna dodatna njega koja podrazumijeva vraćanje balansa vlažnosti i masnoća u koži i tretiranje nastalih promjena i oštećenja.

Koža lica, vrata i dekoltea zbog svoje fotoeksponiranosti, izuzetno je osjetljiva i podložna štetnim uticajima spoljašnje sredine te zahtijeva posebnu njegu.

Botox i Hijaluronski fileri ne mogu da poprave kompletnu teksturu kože lica, to može samo pravilan izbor kozmetoloških procedura uz adekvatnu kućnu njegu.

Za naše klijente u Medskin centru, tretmane lica kreiramo u skladu sa individualnim potrebama kože i taj pristup daje najbolji rezultat.

Za zdrav i njegovan izgled vaše kože u Medskin centru pobrinuće se Jelena Božović-magistar kozmetologije koja vam preporučuje TOP 3 PROCEDURE za oporavak kože.

Foto: Privatna arhiva

MIKRODERMOABRAZIJA

Tretman koji podstiče obnavljanje kože i čini da koža izgleda mladje i ljepše.

Ovim tretmanom se podstiče mikrocirkulacija čime se omogućava bolja ćelijska ishrana, brže i potpunije upijanje aktivnih materija koje bi trebalo da stignu do kolagena i elastina i izazovu produkciju novih ćelija. U kombinaciji sa drugim tretmanima mikrodermoabrazija održava mladalački i svjež izgled kože, ublažava bore, staračke pjege, ožiljke, pigmentacije uzrokovane suncem, akne i ožiljke od njih, smanjuje proširene pore, reguliše pojačano lučenje sebuma.

HEMIJSKI PILING

Je idealan za rješavanje problema kože kao sto su tamne fleke, ožiljci od akni, akne, hiperpigmentacije ali i kao efikasna procedura podmlađivanja i regeneracije kože!

Hemijski piling je tretman koji na potpuno prirodan način regeneriše kožu, rješava probleme kože i poboljšava njen kvalitet ali je i podmlađuje!

MEZOTERAPIJA

Mezoterapija je neinvazivna procedura,  kojom se u središnji sloj kože ubrizgavaju  visokokoncentrovani mezokokteli koji u svom sastavu sadrže: vitamine, minerale, aminokiseline i hijaluronaku kiselinu.

Ova procedura osim što dubinski hidrira i hrani kožu, podstiče njenu prirodnu sposobnost za samoobnovom i regeneracijom. Tako se smanjuje vidljivost bora, te vraća mladoliki izgled.

Mezoterapija se izvodi finim iglicama kako bi se smanjila nelagodnost tokom postupka, a tretman je obično bezbolan.

Foto: Privatna arhiva
Izvor (naslovna fotografija):

Privatna arhiva

Ostavite komentar

Komentari (0)