Neredigovani primjerak knjige o Hariju Poteru prodat za 40.000 funti

Neredigovani primjerak knjige o Hariju Poteru prodat za 40.000 funti

Neredigovani primjerak prve knjige o Hariju Poteru “Hari Poter i kamen mudrosti”, autorke Dž. K. Rouling, prodat je za 37.500 funti, nakon što je izazvao “priličnu pometnju” na aukciji.

Prvi put pokazane u javnosti – neredigovane stranice su verzija knjige prije završne lekture. Na 109 listova su 224 numerisane stranice prve knjige o Hariju Poteru.

Komplet je prodat za skoro dvostruko više od pretprodajne procjene od 20.000 funti, nakon što je u žestokom licitacionom ratu pobijedio privatni kolekcionar koji je licitirao telefonom iz inostranstva.

Klajv Mos, šef odjeljenja za knjige, rukopis i radove na papiru “Chisvick Auctions” rekao je da su oduševljeni rezultatom ovog jedinog poznatog danas preživelog kompleta, koji se prvi put našao na tržištu i izazvao poprilično pometnju.

“I očekivali smo žestoku konkurenciju za njih, jer su ponudili jedinstven uvid u ono što će postati ikonično djelo u istoriji književnosti”, dodao je Mos.

Inače, riječ je o primjerku iz februara 1997. koji je Rozamund Voker, direktorka marketinga u “Bloomsbury Children's Books” poslala recenzentkinji knjiga za djecu Fioni Voters.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

MANS: Skrivenu firmu Đukanovićevog sina častili 108 hiljada funti

Razvodom zaradila 350 miliona funti, sada je bogatija i od kraljice Elizabete

SKANDAL U VELIKOJ BRITANIJI: Serijal o Hariju Poteru izostavljen sa liste 70 najboljih knjiga objavljenih za vrijeme Elizabete II

Šta kriju oligarsi u raju za nekretnine: 10 imena, 800 miliona, jedna zemlja

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Vučić o Kosovu: Nije dobro, sve ide prema tome da ih priznamo

DPS: Postavljanje Šukovića na poziciju prvog policajca je skandalozno

Plavljani optuženi da su uzeli pola miliona eura za skidanje crne magije

Zamjenik ministra odbrane Ukrajine: Hvala Crnogorcima što su uz nas u ovim teškim trenucima