Izvor: Klix ba

Ovaj aerodrom proglašen je najboljim na svijetu za 2023. godinu

Singapurski aerodrom Changi, zelena oaza koja se brendira kao
Ovaj aerodrom proglašen je najboljim na svijetu za 2023. godinu

Foto: Shutterstock

Skytrax, stranica za pregled i rangiranje aviokompanija i aerodroma sa sjedištem u Velikoj Britaniji, sastavlja svoju listu anketirajući putnike iz cijelog svijeta i tražeći od njih da ocijene cjelokupno aerodromsko iskustvo – od prijave do odlaska i svega između.

Singapurski aerodrom Changi prethodno je bio na vrhu Skytraxove liste osam godina zaredom, ali je 2021. i 2022. godine pao nekoliko mjesta na listi jer je broj putnika pao tokom pandemije, a umjesto njega prvo mjesto je zauzeo međunarodni aerodrom Hamad u Dohi, u Kataru.

“Aerodrom Changi u Singapuru je oduvijek bio omiljeni putnicima i naravno pao je tokom kovida kada je broj letova drastično smanjen”, rekao je Peter Miller iz Skytraxa za CNN Travel.

Miller kaže da aerodrom Changi “nudi ponešto za svakoga” i sugeriše da je to “ključni pokretač” njegove stalne popularnosti.

Neke od Changijevih čari uključuju spektakularni vodopad visok 40 metara, vrt s leptirima i IMAX bioskop, a tu je više od 280 maloprodajnih objekata i restorana.

“Singapurski Changi je prvenstveno tranzitni aerodrom, a prema povratnim informacijama korisnika, aerodrom radi dobro jer nudi tako širok spektar sadržaja i pogodnosti za sve vrste klijenata – za porodice, poslovne i rekreativne putnike”, kaže Miller.

Međunarodni aerodrom Hamad, koji je ove godine osvojio drugo mjesto na Skytraxovoj listi, takođe nudi pogodnosti dizajnirane za putnike u tranzitu – uključujući obilaske grada za one koji provode više od osam sati čekajući svoj vezani let.

Ove godine, Skytraxovih top pet za 2023. zaokružili su međunarodni aerodrom u Tokiju, poznat kao Haneda, (broj tri), međunarodni aerodrom Incheon u Seulu (broj četiri) i pariski aerodrom Charles de Gaulle (broj pet).

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

Poseban izazov za pilote: Ovi aerodromi smatraju se najopasnijim na svijetu

Vlada objavila dopunu spiska kredita funkcionerima i državnim službenicima

Pala Vlada Dritana Abazovića

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Hoće jezik na pravo: Krivokapić izjavio da očekuje ubjedljivu pobjedu Đukanovića…

Podgorica jedan od ,,ključeva” drugog kruga

Penzionisani Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković riješio da se bavi advokaturom

Žrtvu doveo iz Doma za nezbrinutu djecu i tjerao na prostituciju: Sat vremena “iznajmljivanja” naplaćivao 100 eura